Artikel Herinrichting Leidsedreef

Op de voormalige schoollocatie, centraal gelegen aan de Leidsedreef op de hoek van de Engelendaal en de Oude Spoordijk, is de afgelopen jaren een nieuwe woonwijk gebouwd. Deze woonwijk heeft een een mooi ingerichte openbare ruimte en een centraal plantsoen. Op dit terrein zijn 104 vrije sector huurappartementen, 42 koopwoningen en 36 sociale huurappartementen gebouwd.

Nu de bouwwerkzaamheden klaar zijn, gaat de gemeente Leiderdorp de Leidsedreef opnieuw inrichten. Dit is nodig, omdat er onderhoud nodig is aan de openbare ruimte. Ook zorgen wij ervoor dat de inrichting van de openbare ruimte past bij de inrichting van de nieuwbouwwoningen. De werkzaamheden worden verricht op de Leidsedreef vanaf de Rietschands tot aan de Zijldijk.

Planning
In september starten wij met een aanbesteding om een aannemer te contracteren. Deze aannemer gaat de herinrichting uitvoeren. De werkzaamheden starten naar verwachting in oktober 2020 en duren ongeveer 6 maanden. De werkzaamheden worden uitgevoerd in verschillende fases. Hierover informeren wij u op tijd.

Ontwerp
Door de nieuwbouw en het onderhoud aan de wegen is een nieuw ontwerp opgesteld voor de Leidsedreef. Klik hier om het ontwerp te zien. De herinrichting van de Leidsedreef bestaat onder andere uit de volgende werkzaamheden:

  • Het verwijderen en aanbrengen van de riolering
  • Het verwijderen en aanbrengen van de bestrating
  • Het verwijderen en aanbrengen van openbare verlichting
  • Het verwijderen en aanbrengen van groen en bomen
  • Het inrichten van de Leidsedreef als 30-km-gebied