Artikel Lidl op het Amaliaplein

Ontwerp Lidl vanaf Willem-Alexanderlaan

Concept-ontwerp Lidl vanaf Willem-Alexanderlaan


Start bouw Lidl op het Amaliaplein
Op 16 juli 2019 is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de Lidl supermarkt op het Amaliaplein aan de Willem-Alexanderlaan. Aannemer van Zanten Bouw B.V. is begonnen met graafwerkzaamheden voor het heiwerk en de fundering van de winkel.

Vanaf 22 juli begint de aannemer met het heiwerk voor de winkel. Het wordt heien genoemd maar in feite worden de palen in de grond geschroefd. Dit betekent minder geluid en trillingen. De aannemer heeft vanaf 29 juli drie weken bouwvakvakantie (in deze periode kunnen de palen ook uitharden) en na de bouwvakvakantie zal een tweede ronde heien worden uitgevoerd om ook de woningen te funderen.
Na de bouwvakantie volgt het grondwerk, het maken van de fundering, het opbouwen van de staalconstructie en het leggen van de begane grondvloer, etc.

Om de materialen voor de werkzaamdheden aan te voeren, rijdt er regelmatig vrachtverkeer naar de bouwplaats. Voor dit vrachtverkeer is een aparte toegang gemaakt, goed afgeschermd van de parkeerplaats op het Amaliaplein. Het bouwverkeer rijdt via de Willem-Alexanderlaan het bouwterrein op, zal daar keren en de terugweg weer via de Willem-Alexanderlaan vervolgen.

Lidl gaat op het Amaliaplein, hoek Willem-Alexanderlaan met de Ericalaan, een supermarkt en 21 sociale huurwoningen bouwen. Het gemeentebestuur heeft deze ontwikkeling mogelijk gemaakt. Het bestemmingsplan is vastgesteld en een omgevingsvergunning voor de bouw van de supermarkt en woningen is verleend.


Communicatie en participatie

Heeft u vragen over de bouwactiviteiten? Neem dan contact op met de aannemer. U kunt bellen, 010 4343433 of mailen, info@vanzantenbouw.nl

U kunt zich ook aanmelden voor de Lidl-nieuwsbrief via projectontwikkeling@lidl.nl Met de nieuwsbrief houdt Lidl u op de hoogte van de vorderingen van dit project.

Omwonenden worden via een klankbordgroep bij de verdere planvorming betrokken. De klankbordgroep heeft als doel om mee te denken over de inrichting van de openbare ruimte en bestaat uit 8 tot 10 belanghebbenden. Informatie over de klankbordgroep? U kunt een mail sturen naar projectontwikkeling@lidl.nl  Wij beschikken over een voldoende aantal belanghebbende. U kunt zich niet meer aanmelden voor de klankbordgroep.


Nieuwsbrief

Nieuwsbrief december 2018
Nieuwsbrief maart 2018


Contact
Projectleider gemeente:
Friedeke Drewes
f.drewes@leiderdorp.nl
Telefoon: 071 54 58 500

Lidl:
Jeroen van Eikeren (Projectontwikkelaar)
Jeroen.van.Eikeren@lidl.nl
Telefoon: 035 52 86 508