Artikel Lidl op het Amaliaplein

Lidl nieuw def

Lidl en woningen
De bouw van Lidl is klaar en Lidl heeft de deuren geopend op 27 mei jl. Door de Covid-19 beperkingen heeft een zogenaamde stille opening plaatsgevonden. De oplevering van de 21 sociale huurwoningen staat eind derde kwartaal van dit jaar gepland.

Wij adviseren bezoekers van de Lidl die met de auto komen, om te parkeren op het parkeerdek van de Lidl voor het meeste comfort; zo heeft u met de winkelwagen via de loopband direct toegang tot de winkel.

Herinrichting Amaliaplein
Ook de oplevering van de herinrichting van het Amaliaplein heeft begin juni plaatsgevonden. De geplande fietsbrug die aansluit op het nieuwe fietspad langs De Does tussen de Hoogmadeseweg en de Willem-Alexanderlaan wordt begin juli geplaatst.

Duurzaam
Bij de herinrichting is veel aandacht geweest voor duurzaamheid. Zo zijn straatstenen van het oude plein die in prima staat waren, hergebruikt, is er heel veel groen aangebracht (o.a. meer dan 20 bomen) en is onder de rijbanen een waterberging aangebracht. Hierdoor kan het hemelwater worden afgekoppeld van het riool en wordt het water vertraagd afgevoerd naar het oppervlaktewater. Ook zijn ongeveer de helft van de parkeerplaatsen aangelegd met een halfverharding van gras; dit is gunstig voor waterafvoer maar beperkt ook hittestress.

Speelterrein
Op het Amaliaplein komen twee speelvoorzieningen. De multifunctionele sportkooi is al geplaatst. De aanleg van een speelterrein voor kinderen van 0 tot 6 jaar is nog in voorbereiding.

Veiligheid voetgangers
Op de rijbaan van het parkeerterrein geven blauwe straatstenen de looproutes aan voor voetgangers. Voetgangers worden zo naar de trottoirs geleid om op een veilige manier hun route (naar het zwembad) te vervolgen.

Herinrichting Ericalaan
De verkeersdrukte zal door de komst van de Lidl toenemen. Daarom is besloten om de verkeerssituatie rondom het Amaliaplein aan te pakken waarbij herinrichting van de Ericalaan gaat plaatsvinden. Meer informatie hierover vindt u op deze projectpagina deze projectpagina

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief december 2018
Nieuwsbrief maart 2018

Contact
Projectleider gemeente:
Friedeke Drewes
f.drewes@leiderdorp.nl
Telefoon: 071 54 58 500

Lidl:
Jeroen van Eikeren (Projectontwikkelaar)
Jeroen.van.Eikeren@lidl.nl
Telefoon: 035 52 86 508