Artikel Lidl op het Amaliaplein

Amaliaplein

Lidl vanaf Willem-Alexanderlaan. Het openbaar gebied wordt anders ingericht.


Bouw Lidl op het Amaliaplein
Lidl bouwt op het Amaliaplein, hoek Willem-Alexanderlaan met de Ericalaan, een supermarkt en 21 sociale huurwoningen. De bouw van Lidl aan het Amaliaplein verloopt volgens planning. Naar verwachting opent Lidl in het tweede kwartaal zijn deuren.

Herinrichting Amaliaplein
De gemeente is overeengekomen dat wanneer dat zover is, ook het parkeerterrein op het Amaliaplein opnieuw is ingericht. Op donderdag 23 januari is de aannemer gestart met de herinrichting van het parkeerterrein.
Die werkzaamheden hebben als gevolg dat het parkeerterrein op het Amaliaplein tijdens deze periode beperkt bruikbaar zal zijn. Wij hopen tijdens de werkzaamheden dan ook op uw medewerking en inzet te kunnen rekenen door zo min mogelijk per auto naar De Does te komen of gebruik te maken van de alternatieve parkeergelegenheden.

Parkeren
De aannemer houdt er rekening mee dat er 's middags, 's avonds en in het weekend een grote parkeerdruk is op het terrein. Voor Sport- en recreatiecentrum De Does zal de aannemer proberen dat zoveel mogelijk parkeerplaatsen (bestaande of nieuwe parkeerplaatsen) beschikbaar zijn. Tijdens de werkzaamheden zijn er, dichtbij de Does, minimaal 2 mindervalideparkeerplaats aanwezig.

Alternatieve parkeerlocaties
Tijdens de werkzaamheden op het parkeerterrein kunt u in de nabijheid van De Does parkeren op het parkeerterrein bij het gemeentehuis of op de parkeerplaatsen langs de Boomgaardlaan (zie hiervoor de bijgevoegde tekening).

Wij beseffen ons terdege dat deze werkzaamheden overlast zullen geven. Wij proberen alles zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen en wij hopen op uw medewerking. Bij dit bericht hebben wij een aantal sfeerimpressies bijgevoegd over hoe het eindresultaat van de inrichting van het Amalialplein eruit zal zien, zie bijlage.

Verkeer naar de bouwplaats
Om de materialen voor de werkzaamdheden aan te voeren, rijdt er regelmatig vrachtverkeer naar de bouwplaats. Voor dit vrachtverkeer is een aparte toegang gemaakt, goed afgeschermd van de parkeerplaats op het Amaliaplein. Het bouwverkeer rijdt via de Willem-Alexanderlaan het bouwterrein op, zal daar keren en de terugweg weer via de Willem-Alexanderlaan vervolgen.

 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief december 2018
Nieuwsbrief maart 2018


Contact
Projectleider gemeente:
Friedeke Drewes
f.drewes@leiderdorp.nl
Telefoon: 071 54 58 500

Lidl:
Jeroen van Eikeren (Projectontwikkelaar)
Jeroen.van.Eikeren@lidl.nl
Telefoon: 035 52 86 508