Artikel Omons helpt u met energiebesparing!

Benieuwd naar hoe u kunt meebeslissen over de toekomstige energievoorziening van de Oranjewijk? En wilt u inzicht krijgen in de energiebesparingsmogelijkheden in uw huis? Leiderdorp maakt gebruik van het online keuzeplatform Omons.

Energie besparen
De werkgroep met bewoners en de gemeente laten door het onderzoeksbureau DWA onderzoek doen naar de het beste alternatieven voor aardgas als warmtebron in de Oranjewijk. Het doel van de bewonerswerkgroep en de gemeente is om samen een betaalbaar, betrouwbaar en comfortabel alternatief voor aardgas te kiezen. De vraag is: welke alternatieve warmtebronnen zijn geschikt, gezien het type huizen in de Oranjewijk.

Energie besparen is de eerste stap richting een nieuwe energievoorziening. Dat levert u op dit moment al snel een forse besparing op uw energierekening op en een duurzamere woning. Omons helpt u inzicht te krijgen in de energiebesparingsmogelijkheden in uw huis en de verwachtte kosten.

Met Omons kunt u:

  • simpel vanuit huis (laptop/tablet) de gegevens van uw woning bekijken, aanvullen en aanpassen;
  • direct zien welk effect verschillende maatregelen (isolatie, verwarming en koken) hebben op de mogelijkheden in uw woning en op de mogelijkheden in de buurt. U kunt bijvoorbeeld zien welke andere bewoners ook belangrijkstelling hebben voor het kopen van zonnepanelen, als u dat wilt. Gezamenlijke inkoop en installatie levert financieel voordeel op, én is dan weer beter voor uw portemonnee;
  • maatregelen van uw eigen voorkeur verkennen en kiezen;
  • Een beeld krijgen van de kosten die maatregelen met zich meebrengen.

Met Omons kan de gemeente:

  • een beeld krijgen van de wensen en behoeften van de bewoners van de Oranjewijk.
  • een beeld krijgen van het aantal inwoners in de Oranjewijk dat geïnteresseerd is in energiebesparende maatregelen.
  • een beeld krijgen van de omvang van de energiebehoefte van de Oranjewijk nu, en in de toekomst.
  • een alternatieve warmtevoorziening voorstellen waar de bewoners input op kunnen geven.

Heeft u vragen over de tool? Neem dan contac op via duurzaam@leiderdorp.nl