Artikel Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk loont! Voor u én voor de samenleving.
In de Leiderdorpse samenleving speelt vrijwilligerswerk een belangrijke rol. Er zijn vrijwilligers actief in onder andere de zorg, het ouderen- en jongerenwerk, cultureel werk en sport. Meer informatie over vrijwilligerswerk vindt u op de website van Incluzio Leiderdorp.

---

Vrijwilligerswerk doen
Wilt u ook iets betekenen voor de Leiderdorpse samenleving? Op https://www.vrijwilligerswerkleiderdorp.nl/ vindt u alle vacatures. Kijk gerust eens of er iets bij zit wat bij u past.

---

Een verzekering voor alle vrijwilligers en mantelzorgers in Leiderdorp
De gemeente Leiderdorp heeft voor vrijwilligers, mantelzorgers en maatschappelijke stagiaires een collectieve verzekering afgesloten. Doet u vrijwilligerswerk, bent u mantelzorger of maatschappelijk stagiair? Dan bent u automatisch verzekerd via de gemeente, aanmelden is dus niet nodig. De verzekering zorgt ervoor dat wanneer u tijdens vrijwilligers schade veroorzaakt of oploopt, en u hier zelf niet tegen verzekerd bent, kunt terugvallen op de verzekering die door de gemeente is afgesloten. In dit document vindt u meer informatie.

Kunt u de schade niet bij een andere verzekering terugvragen, dan stuurt u het digitaal schadeformulier in. Dit formulier vindt u hier. U stuurt het ingevulde formulier naar AenV@servicepunt71.nl. Servicepunt71 stuurt het schadeformulier naar Centraal Beheer (de verzekeringsmaatschappij). De verzekeringsmaatschappij behandelt de schade en neemt contact met u op.