Artikel Veiligheid

Integraal veiligheidsbeleid

Verbinding, regie en daadkracht is het adagium voor het veiligheidsbeleid in Leiderdorp.

  • Hier leest u aan welke veiligheidsthema’s de gemeente komende jaren extra aandacht geeft.Burgernet

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen inwoners, gemeente en politie om de veiligheid in de buurt te vergroten. Deelnemers uit de buurt krijgen van de politie een sms met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Burgernet wordt alleen ingezet bij een duidelijk signalement van een dader bij diefstal, beroving of een vermist persoon.


 

Inbraakpreventie

Wilt u meer weten over woninginbraak en inbraakpreventie?


Veilig wonen

Iedereen wil graag een veilig thuis. Toch kunt u slachtoffer worden van een inbraak, babbeltruc, overval of brand. Test in deze training en scan wat u zelf kunt doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt.

  • Klik hier voor de veilig wonen scan en hier voor de training over babbeltrucs, woningovervallen, brand en woningbraken.
  • Klik hier voor meer informatie over inbraak preventie.


Rampen

Lees hier wat u moet doen bij een ramp.WhatsApp-wijkpreventie

Lees hier wat WhatsApp-wijkpreventie inhoudt en hoe u zich kunt aanmelden.Brandveiligheid

Hier vindt u alle informatie over de brandweer, brand preventie, rookmelders, koolmonoxide en wat te doen bij brand.


Huiselijk geweld

Bij vermoedens van huiselijk geweld is het vaak moeilijk om in te schatten hoe en óf u kunt helpen. Bij deze vermoedens kunt u bellen met Veilig Thuis (ook anoniem) Tel: 0800-2000 gratis en 24/7 bereikbaar.
Het is altijd goed om te bellen. Ook als u niet zeker weet hoe ernstig het is, of als u zich zorgen maakt over kinderen.
De mensen bij het steunpunt geven u advies en helpen om de situatie te veranderen en kijken samen met u óf en welke professionele hulp er nodig is.
Meer informatie kunt u vinden op www.vooreenveiligthuis.nl of www.veiligthuishollandsmidden.nl
Acuut gevaar, schroom niet en bel 112!

 


Hoe te handelen bij een onveilige situatie


Overvallen, straatroof en babbeltrucs veroorzaken emotionele en financiële schade. De 360-graden belevingsfilm laat zien hoe u in onveilige situaties kunt reageren. Doordat de films eenvoudig kunnen worden herhaald leert u steeds beter hoe u moet handelen in een onveilige situatie.
De app kent 4 films; predictive profiling, babbeltrucs, boefproof en overval. Bent u benieuwd en wilt u de app uitproberen? Download de app dan gratis in de appstore of de google play store. Of zoek hem onder de naam '360 CCV'.