Artikel Wat kunt u doen tijdens de coronacrisis?

De coronacrisis raakt ons allemaal. Er wordt veel van ons gevraagd. Sommige mensen moeten extra hard werken, terwijl anderen niet kunnen of mogen werken. Wilt u toch uw steentje bijdragen? In dit lijstje vindt u een aantal initiatieven.

Vrijwilligerswerk doen via Incluzio

Op dit moment is Incluzio Leiderdorp druk bezig met het inventariseren van de vraag naar en het aanbod van vrijwilligers in Leiderdorp. Wilt u een handje helpen in deze coronacrisis? Meld u dan aan op deze website. U krijgt bericht van Incluzio of uw hulp nodig is, en waarmee u kunt helpen.

Vrijwilligerswerk bij het Alrijne ziekenhuis

In deze bijzondere tijd merkt het Alrijne Ziekenhuis dat veel mensen uit de regio hen willen helpen. Daar zijn zij heel erg blij mee! Het ziekenhuis is op dit moment bezig om vraag en aanbod goed op elkaar af te stemmen. Bent u vrijwillig beschikbaar om voor het ziekenhuis te komen werken? Bekijk dan: deze website, onder de update van 23 maart 2020.

Beschermingsmaterialen bij het Alrijne ziekenhuis

Het Alrijne ziekenhuis doet een oproep aan mensen die beschermingsmiddelen kunnen doneren. Lees meer op deze website.

Rode Kruis – Ready2Help

Nu het coronavirus COVID-19 zich ook in ons land heeft verspreid, mobiliseert het Rode Kruis haar netwerk van burgerhulpverleners Ready2Help. Dat netwerk, bestaande uit ruim 70.000 mensen, is in het leven geroepen voor situaties precies zoals deze. Wilt u zich aansluiten bij Ready2Help? Bekijk dan deze website: deze website. U kunt het rode kruis ook benaderen voor een luisterend oor: 070-4455 888.

Schriftelijke opkikkers voor bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen in Leiderdorp

Sinds vrijdag mogen mensen in verpleeg- en verzorgingshuizen geen bezoek meer krijgen. Om hen toch een hart onder de riem te steken, startte Stefan Maertens een leuke actie. Hij vraagt mensen om een leuke kaart of tekening te sturen naar de mensen die geen bezoek meer mogen krijgen. Meer informatie leest u op: deze website.