Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u hulp aanvragen voor het betalen van bijvoorbeeld uw kosten voor zorg of een opleiding. U kunt bij de gemeente verschillende regelingen aanvragen.

Gemeentepolis 2021

De nieuwe premies voor de collectieve gemeentepolis in 2021 zijn inmiddels bekend. Heeft u een inkomen tot 120% van het sociaal minimum? Dan kunt u via het minimabeleid gebruik maken van de gemeentepolis bij Zorg en zekerheid. Hierbij krijgt u korting op de basisverzekering en betaalt de gemeente mee aan een aanvullend pakket. Hierdoor betaalt u geen of een lagere premie voor de aanvullende verzekering. In 2021 kunt u kiezen tussen de basis, standaard en toppolis. In deze folder vindt u meer informatie.

Nieuwe minimabeleid

De gemeente Leiderdorp vindt het belangrijk om inwoners met een lager inkomen te ondersteunen. Ook als dit tijdelijk is, bijvoorbeeld door het wegvallen van inkomsten wegens de maatregelen rondom het coronavirus.

Hieronder vindt u een overzicht van beschikbare regelingen wanneer u een bijstandsuitkering heeft of een laag inkomen.

Een financiële vraag?
Heeft u een financiële ondersteuningsvraag? Komt u even niet meer rond? Ontstaan er schulden waar u hulp bij wilt? Of heeft u hulp nodig bij bijvoorbeeld de aanvragen die hierboven staan? Neem dan contact op met Incluzio Leiderdorp. Elke woensdag is er een financieel inloopspreekuur van 10.00 – 12.00 uur in Dwars (Bloemerd 1C). U kunt ook direct een afspraak maken met Liesbeth Kronenburg • Budgetcoach 06 – 83117354 / lkronenburg@incluzio.nl 

Overige regelingen
Informatie over de andere onderdelen uit het minimabeleid vindt u op deze website.