Afsluitingen op zondag 12 mei voor Leiden Marathon

Logo van Leiden Marathon

Op zaterdag 11 mei en zondag 12 mei vindt weer de Leiden Marathon plaats. Om de lopers een veilig parcours te bieden, zijn op zondag 12 mei diverse straten in Leiderdorp afgesloten.

Afsluitingen

De lopers voor de hele marathon starten om 10.00 uur in Leiden en de lopers voor de halve marathon om 11.00 uur. Zij lopen via Zoeterwoude naar de Rijneke Boulevard waar zij de Oude Rijn oversteken via een ponton dat daar die ochtend wordt neergelegd. Doorgaand scheepvaart verkeer is hier dan niet meer mogelijk. 

Vanaf het ponton gaat de route voor de hele marathon rechtsaf via de Achthovenerweg richting Koudekerk en voor de halve marathon linksaf via de Achthovenerweg, Mauritssingel, Hoofdstraat, Tollenaersingel, Van Diepeningenlaan, Laan van Ouderzorg, Splinterlaan naar de Spanjaardsbrug.

De genoemde wegen worden steeds ongeveer vijf minuten voor de passage van de eerste loper afgesloten en zo snel mogelijk na de laatste loper weer vrijgegeven.

Uitzondering hierop is de afsluiting van de Achthovenerweg. Het ponton ligt ongeveer halverwege deze route tussen Leiderdorp en Koudekerk. Voor de veiligheid van de lopers van de twee afstanden wordt de weg eerder afgesloten dan de eerste lopers te zien zijn. De Achthovenerweg wordt om 10.15 ter hoogte van de Mauritssingel afgesloten en wordt rond 13.00 uur weer opengesteld voor het verkeer.

De 10 kilometer start om 14.30 uur in Leiden en loopt in Leiderdorp via Loevestein, Ockenrode, Dijkgravenlaan en Splinterlaan weer terug naar Leiden over de Spanjaardsbrug.

10.30 tot 11.45 uur: Achthovenerweg richting Koudekerk afgesloten bij Bedrijvenweg

11.30 uur tot 13.45 uur: Hoofdstraat, Tollenaersingel,  Santhorst, Van Poelgeestlaan, Splinterlaan afgesloten voor verkeer

11.30 uur tot 13.30 uur: Hoofdstraat, Mauritssingel en Achthovenerweg afgesloten voor verkeer. Wijk in en uit via Acacialaan en Achthovenerweg (richting Acacialaan).

11.45 uur tot 15.30 uur: Verkeershinder op Zijldijk. Op aanwijzingen van verkeersregelaars is vrijwel alles bereikbaar en oversteekbaar.

14.40 uur tot 15.45 uur: Verkeershinder op Loevestein, Ockenrode, Van der Valk Boumanweg, Dijkgravenlaan, Splinterlaan. Wijk uit via Engelendaal en Van der Valk Boumanweg.

De Nieuweweg is tussen 10.30  uur en 16.00 uur gesloten voor ontheffinghouders. Gemotoriseerd verkeer moet gebruikmaken van de route over de Zijldijk waar tijdelijk éénrichtingverkeer wordt ingesteld tussen de Nieuweweg en Rietschans. De rijrichting wordt bepaald door de aanwezige verkeersregelaars.

 

Deel dit nieuwsbericht