Een dekkend AED netwerk in Leiderdorp 

Het College van B&W heeft in zes zones in Leiderdorp, waar nog geen 24 uur, 7 dagen (24/7) per week beschikbare AED hing, een 24/7 AED gerealiseerd. Hierdoor beschikt de gemeente Leiderdorp vanaf heden over een dekkend AED netwerk.

Wat is een AED?

Een AED ofwel automatische externe defibrillator is een draagbaar toestel dat gebruikt kan worden voor een reanimatie bij iemand met een hartstilstand.

Burgerhulpverlening en HartslagNu

Burgerhulpverlening gaat over het aantal aangemelde burgerhulpverleners én over de 24 uur, 7 dagen per week (24/7) beschikbaarheid AED'. Beide aspecten zijn onderdeel van HartslagNu, het reanimatie oproepsysteem dat de gemeente Leiderdorp steunt. Alle ambulancediensten zijn aangesloten op dit reanimatie oproepsysteem. Als bij 112 een melding van een hardstilstand binnen komt, krijgen burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer een oproep op hun telefoon. In deze oproep staat ook de locatie van de dichtstbijzijnde AED en de code van de buitenkast. Kijk voor alle informatie op www.hartslagnu.nl.

Aanmelden AED

Heeft u een AED die nog niet is aangemeld op het netwerk van HartslagNu? Kom in actie! Meld uw AED aan: klik hier voor meer informatie.

Aanmelden als burgerhulpverlener

Met alleen een dekkend AED netwerk zijn we er niet. Kunt u reanimeren en wilt u helpen wanneer iemand bij u in de buurt een hartstilstand krijgt? Meld u dan aan als burgerhulpverlener bij HartslagNu. Lees hier meer over burgerhulpverlening en hoe u zich kunt aanmelden.

AED in een buitenkast met pincode

De 24/7 AED's hangen vaak in een buitenkast met pincode, hierdoor is de AED niet altijd voor iedereen toegankelijk. Het is daarom belangrijk dat u aangesloten bent als burgerhulpverlener bij HartslagNu. Een burgerhulpverlener in de buurt van het slachtoffer krijgt een oproep via hun telefoon. In deze oproep staat de locatie van de dichtstbijzijnde AED en de code van de buitenkast.

Waar hangen de AED's in Leiderdorp?

Registreer u bij HartslagNu of download de app! Hier vindt u een overzicht van de AED's in Leiderdorp.