Belangrijke stappen in zoektocht nieuwe burgemeester

In het proces dat hoort bij de zoektocht naar een nieuwe kroonbenoemde burgemeester voor Leiderdorp zijn twee belangrijke stappen gezet. Op donderdagavond 9 februari is de vertrouwenscommissie benoemd. De voorzitter van deze vertrouwenscommissie heeft de profielschets voor de nieuwe burgemeester aangeboden aan de commissaris van de Koning van Zuid-Holland, de heer Jaap Smit.

De burgemeester is het boegbeeld en het gezicht van de gemeente. Burgemeester Laila Driessen gaat in november stoppen. Daarom is de zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor Leiderdorp onlangs begonnen.

Profielschets

Aan inwoners en ondernemers van de gemeente Leiderdorp is gevraagd om mee te denken over de profielschets voor de vacature: wat voor type burgemeester vinden zij bij onze gemeente passen? En over welke eigenschappen moet de nieuwe burgemeester beschikken?

Vertrouwenscommissie

Vanuit de gemeenteraad is een vertrouwenscommissie samengesteld. Deze commissie bestaat uit de fractievoorzitters van alle politieke partijen in Leiderdorp, te weten: de heer Hugo Langenberg, de heer Olaf McDaniel, de heer Frank van Noort, mevrouw Prachee van Brandenburg, mevrouw Medea Hempen en de heer Arie Janssen. De profielschets voor de nieuwe burgemeester is door voorzitter van de vertrouwenscommissie, de heer Hugo Langenberg, aangeboden aan de commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit. Dat gebeurde tijdens een extra raadsvergadering op 9 februari.

Meer informatie

De profielschets is te vinden op de gemeentelijke website www.leiderdorp.nl/nieuweburgemeester.

Foto: Buro JP

Deel dit nieuwsbericht