Bewust Doortrappen en rijden met de scootmobiel

In de Nationale Beweegweek voor ouderen wordt door Clubhuis de Derde Helft en Incluzio het Vitaliteitsplein georganiseerd. Op woensdag 10 mei van 10.00 uur tot 14.00 uur is iedereen van 55 jaar en ouder van harte welkom om mee te doen aan diverse (beweeg)workshops maar ook om informatie op te halen van diverse aanbieders. En dit kan allemaal onder het genot van een kopje koffie. Het Vitaliteitsplein wordt in en rond de accommodatie van v.v. RCL in sportpark de Bloemerd georganiseerd. Kijk voor het actuele programma op www.clubhuisdederdehelft.nl.

Verkeerstheorie

Speciaal voor scootmobielrijders en (weer beginnende) fietsers biedt de gemeente de mogelijkheid om de kennis van de belangrijkste verkeersregels op te frissen. Ook kunt u onder begeleiding met scootmobiel en fiets verschillende vaardigheden oefenen op een speciaal parcours. U kunt dan zelf op een veilige manier ervaren hoe lang de remweg is met uw scootmobiel of rijdend op uw elektrische fiets. Tijdens deze onderdelen krijgen deelnemers de nodige tips en trucs om zo lang mogelijk veilig deel te blijven nemen aan het verkeer. Daarnaast zijn er verschillende soorten (driewiel) fietsen om te proberen en kunnen de banden van uw scootmobiel weer van voldoende lucht worden voorzien. Een juiste bandenspanning is ook voor fietsers belangrijk, net zoals de juiste hoogte van het zadel.

Fietstocht

’s Middags kunt u meedoen met een gezamenlijke fietstocht of scootmobieltocht door de mooie omgeving van Leiderdorp. Beide tochten vinden plaats onder begeleiding van vrijwilligers van Incluzio.

Wilt u meedoen een de onderdelen verkeerstheorie en behendigheidsparcours? Geef u dan voor 5 mei op voor deze twee onderdelen. Dit kan bij Incluzio:

Deel dit nieuwsbericht