Bijeenkomst voor gastgezinnen

De oorlog in Oekraïne woedt voort waardoor steeds meer mensen hun thuis verliezen. In Leiderdorp zijn er ongeveer 20 gastgezinnen die vluchtelingen uit Oekraïne opvangen, of op hebben gevangen. Burgemeester Laila Driessen organiseerde een bijeenkomst voor deze gezinnen, om te luisteren, bij te praten en ervaringen te delen. En niet als laatste om de waardering vanuit de gemeente uit te spreken over hun dagelijkse, fantastische inzet. Burgemeester Driessen: ‘Zij zijn enorm waardevol in het zo goed mogelijk ondersteunen van een aantal Oekraïense vluchtelingen bij het opbouwen van hun leven in Nederland. De weg naar een menswaardig bestaan op lange termijn.’

Het was een goede bijeenkomst, waarbij verschillende onderwerpen werden besproken. We hebben afgesproken om deze bijeenkomsten een vervolg te geven.

Een gastgezin zijn vereist een hoop liefde, geduld en aanpassingsvermogen. Wij zien deze inspanningen en bewonderen de inzet zeer. Mede daarom bedankten wij alle gastgezin met een attentie.

Deel dit nieuwsbericht