Bomen voorbereiden op verplant in de Oranjewijk

In het wijkvervangingsprogramma Oranjewijk zijn bij de voorbereiding van het project meerdere bomen geselecteerd die verplant kunnen worden. Bomen kun je niet zomaar verplanten, het is belangrijk dat je ze daarop voorbereidt. Die voorbereidingen worden op 11 en 12 april uitgevoerd door de boomspecialisten van Hoefakker. De exacte werkzaamheden verschillen per boom omdat dit per soort en maat van de boom anders kan zijn.

Hoefakker houdt de bomen, totdat deze verplant worden, in de gaten en zal ze zodra het zo ver is ook verplanten naar een geschikte nieuwe plek.

Over het project

De riolering in de Oranjewijk en Doeskwartier-West is 60 jaar oud en moet worden vervangen. Dit maakt het mogelijk een kwaliteitsslag te maken op het gebied van vergroenen, energietransitie en vergroten biodiversiteit. Ook wordt gekeken of de inrichting van de wijk nog voldoet aan alle eisen. 

Bij de inrichting wordt ook gekeken naar de bomen. Wij proberen bomen zo veel mogelijk te laten staan. Maar als zij het riool verdrukken, de stoep kapot maken of in de weg staan voor een goede inrichting, kan het nodig zijn om bomen te verplaatsen of te kappen. 

Deel dit nieuwsbericht