Bruggen rond Zijllaanmolen krijgen opknapbeurt

Foto van één van de bruggen die opgeknapt wordt.

De leuningen van de acht bruggen rondom de Zijllaanmolen in de wijk Buitenhof zijn kunstobjecten. Ze werden 30 jaar geleden ontworpen door de kunstenaars Irene Fortuyn en Peter Struycken. De gekleurde leuningen met molenwiekmotief zijn toe aan een opknapbeurt. Afgelopen kwartaal namen we de eerste vijf onder handen. In de komende maanden volgen de resterende drie. 

We laten de brugleuningen controleren en repareren. Ze worden hiervoor uit elkaar gehaald en vervoerd naar de werkplaats van de aannemer. De bruggen krijgen tijdelijk een noodleuning. Er wordt niet dagelijks op locatie van de bruggen gewerkt. Dat gebeurt alleen bij het uit elkaar halen en terugplaatsen van de brugleuningen.

Duur

De aannemer begint vanaf maandag 8 januari 2024 met de renovatie. De werkzaamheden kunnen tussen 7.00 en 18.00 uur plaatsvinden. Tijdens het uit elkaar halen en in elkaar zetten kunt u niet over de brug.

Slecht weer

Bij slecht weer gaan de werkzaamheden niet door en worden ze uitgesteld. We informeren u daarover op onze pagina’s in het Leiderdorps Weekblad en onze website.

Overlast

We proberen overlast zo veel mogelijk te beperken. Wordt er aan een brug gewerkt, gebruikt u dan alstublieft een andere brug. Zo voorkomt u overlast en schade. We danken u bij voorbaat voor uw begrip en medewerking.

Deel dit nieuwsbericht