De scholen zijn weer begonnen!

Na een lange zomervakantie is het zover. De scholen zijn weer begonnen! De drukte in het verkeer neemt toe. Daardoor gebeuren er helaas ook veel ongelukken.

Kinderen en scholieren hebben nog niet zoveel verkeerservaring en kunnen gevaren niet altijd goed inschatten. Het is dus verstandig om als volwassene extra goed op te letten. Zó komt de jeugd veilig op school en weer thuis:

 1. Pas uw snelheid aan
  Wist u dat mensen die te hard rijden voor de meeste ongevallen zorgen? Gelukkig houden de meeste bestuurders zich aan de maximumsnelheid. Ook rijden ze langzamer als de situatie daarom vraagt. Zeker na de zomervakantie is een juistesnelheid erg belangrijk.
   
 2. Rij mobielvrij, rij MONO
  U hebt het vast weleens meegemaakt. De bestuurder voor u let niet goed op de weg. Deze is soms meer met de telefoon bezig. Niet verstandig. Ons advies voor iedereen, ook voor scholieren: Voorkom afleiding onderweg.
   
 3. Vermijd schoolzones
  Het is vaak extra druk rondom een school. Is een andere route mogelijk? Vermijd dan wegen langs scholen. Rustiger voor uzelf en voor de scholieren.
   
 4. Werk vanuit huis
  Tijdens de coronaperiode hebben we ontdekt dat dat afspraken vaak ook digitaal kunnen. Een combinatie van half thuis werken en half op kantoor werken vindt 48% van werkend Nederland ideaal. Is thuiswerken ook voor u een mogelijkheid? Dan is dat zeker in deze periode een mooie bijdrage aan veiliger verkeer!
   
 5. Vertrek op tijd
  Moet u toch naar uw werk of een andere bestemming? Als u iets eerder van huis vertrekt heeft u meer tijd om geduldig aan het verkeer deel te nemen. U kuntdan veiliger op uw bestemming komen.
   
 6. Pak de ets
  Is het niet per se nodig om met de auto op pad te gaan? Dan is het een idee om op de fiets te stappen in deze periode.

Doe dit net als veel kinderen en scholieren. Dit zorgt voor minder gemotoriseerd verkeer en is nog gezond ook.
Meer lezen? https://vvn.nl/onzescholen-zijn-weer-begonnen

Deel dit nieuwsbericht