Digitaal veilig ondernemen is ook voor het MKB cruciaal

Steeds meer ondernemers worden slachtoffer van cybercriminaliteit. Daarom is het cruciaal om te investeren in digitale veiligheid. Dat is dan ook wat Ruben Mulders van  Praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk in Leiderdorp deed met behulp van de digitaliseringsvoucher van Economie071.

Digitaal veilig ondernemen is voor iedere ondernemer van belang

“Je hoort het meer en meer, ondernemers die door een hack geld kwijtraken of waar klantinformatie op straat komt te liggen,” geeft Mulders aan. “Om dat te voorkomen moet je echt actie ondernemen. Dat betekent een investering in tijd en in geld, maar het ontzorgt enorm. Mede dankzij de voucher van Economie071 is ons bedrijf beveiligd. Daarnaast hebben we ook een cybersecurity verzekering afgesloten. Ik raad het iedere ondernemer aan, doe het voor het te laat is!”

Wethouder Romeijn deelde de voucher uit: “De proactieve manier waarmee de Praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk omgaat met digitale veiligheid is een voorbeeld voor de regio. Het is meestal niet het leukste onderwerp voor een ondernemer, maar wel zeer belangrijk.”

Digitalisering

Om ondernemers te leren kennen, bezoekt wethouder Herman Romeijn diverse bedrijven, waaronder de Ommedijk. “Bij deze bezoeken gaat het vaak over kansen, maar de risico’s van het ondernemerschap komen ook aan de orde. De aandacht voor cyberveiligheid komt daarbij meer en meer aan bod. En terecht, want een hack kan desastreuze gevolgen hebben voor een onderneming”, verduidelijkt Romeijn.

Ondernemers die willen werken aan de digitalisering van hun bedrijf kunnen dat doen door middel van het aanvragen van een van de vouchers, of door bijvoorbeeld naar een van de workshops te gaan die samen met de LOV worden georganiseerd. De LOV is net als de gemeente Leiderdorp een van de projectpartners van dit initiatief.

Zelf een voucher aanvragen?

Wilt u ook werken aan de digitalisering van uw bedrijf? Vraag een voucher aan bij Economie071. “In oktober gaat de nieuwe voucherronde open. Plan nu via de website alvast een coachgesprek in om je aanvraag voor te bereiden,” vertelt projectleider Dwayne van der Klugt. “En wees er in oktober snel bij, want op is op!”

Bekijk www.digitaliseringwerkt.nl voor meer informatie of om de kansen voor uw bedrijf te bespreken met een van de coaches.

Deel dit nieuwsbericht