Doe mee aan Bijenlandschap fotowedstrijd

Van 14 mei tot 14 juni organiseert Groene Cirkel Bijenlandschap een fotowedstrijd. Iedereen kan prachtige foto’s insturen van een bij, een bijentuin of een bijenlandschap. Als u een foto instuurt, maakt u kans op een prijs. Ook geeft u toestemming om uw foto beschikbaar te stellen voor communicatieuitingen van de Groene Cirkel Bijenlandschap. Zo steunt u dit project op een leuke en waardevolle manier. De fotowedstrijd vindt u op www.bijenlandschap.nl. U kunt hier vanaf 14 mei de mooiste foto’s uploaden en delen via de sociale media.

Vooraf is het alvast mogelijk om de spelregels door te lezen. Meld u gelijk aan voor de nieuwsbrief. Tijdens de wedstrijd is in de bibliotheek van Alphen aan den Rijn ook een fototentoonstelling te zien. In het Huis van Duurzaamheid ziet u foto’s van vorige winnaars. Komt u hier inspiratie opdoen?

Jury

De provincie Zuid-Holland wil in 2030 van heel Zuid-Holland een bijenlandschap maken. Dit gebied vol bloemen is goed voor de (bestuivende) insecten. En daarmee ook voor andere kleine dieren en vogels die deze insecten eten.

In Zuid-Holland worden er meerdere bijenlandschappen opgezet. In onze eigen regio, maar bijvoorbeeld ook in de regio Rotterdam en in IJsselmonde wordt hier hard aan gewerkt. En dit jaar doet daarnaast ook regio West-Brabant mee! Een jury in zowel de provincie Zuid-Holland als in de regio West-Brabant bepaalt welke 3 bijenfoto’s een prijs winnen. De jury ontvangt de mooiste foto’s graag deze lente. We wensen iedereen veel succes!

Deel dit nieuwsbericht