Doet u het met licht aan of licht uit?

Fietsen in het donker zonder licht? De kans op een ongeluk schiet omhoog. Veel fietsers staan er niet bij stil en wagen zich op goed geluk in het verkeer. En dat geldt niet alleen voor fietsers. Ook voor voetgangers is er nog veel te winnen. Hoogste tijd voor extra aandacht gedurende de komende donkere maanden. Niet met een tik op de vingers, maar met de duim omhoog.

De ValOpShop is een ‘pop-up’-actie die komende tijd onder andere de regio Holland Rijnland de aandacht opeist. In alle vroegte of juist in de avondspits duiken er opvallende busjes op in het verkeer. Maar alleen als het donker is. Het campagneteam deelt ter plaatse kadootjes uit aan fietsers die goed zichtbaar zijn.

Duim omhoog

De ValOpShop wordt uitgevoerd door het Bredase communicatiebureau Attacom. Otto van de Sanden van Attacom vertelt: “Met de ValOpShop belonen we goed gedrag. We vragen fietsers even te stoppen. Hebben ze het licht aan? Dan mogen ze in de ValOpShop gratis iets leuks uitzoeken. Een fluoriserend hesje, een lampje, reflector, een lichtgevend ventiel… Hebben ze geen licht? Ook dan hebben we een iets. Maar het belangrijkste is dat we met de fietsers in gesprek gaan en ze zelf laten nadenken over hun gedrag”.

Feestje

Van de Sanden: “Licht aan in het donker; daar kun je niet genoeg op hameren. Daarom is het goed dat er allerlei acties zijn om zichtbaarheid te promoten. Wij doen het alleen net anders. Geen belerend vingertje of een tik op de vingers maar juist een beloning. Het moet een feestje zijn. En niet alleen voor fietsers, maar ook voor voetgangers. Zij moeten ook zorgen dat ze goed zichtbaar zijn. Zeker met donkere kleding.”

De ValOpShop is op woensdag 2 en vrijdag 4 november van 17.00 tot 20.00 uur in Leiderdorp. Op woensdag vindt u de shop op de Bloemerdbrug. Op vrijdag is de shop op de Statendaalder bij Winkelhof aan de zijde van de Engelendaal. Meer weten over de ValOpShop? Check ook www.valopshop.nl.

Deel dit nieuwsbericht