Doortrappen helpt senioren zelfverzekerd en met plezier te blijven fietsen

Deze herfst worden onder de vlag van het programma ‘Doortrappen’ in de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude zeven activiteiten georganiseerd die senioren helpen om lekker te blijven fietsen. De gemeenten doen dit samen met veel lokale en maatschappelijke partners, waaronder seniorenverenigingen, de Fietsersbond en vereniging Fietsmaatjes.

Joost de Groot is projectleider verkeersveiligheid bij regio Holland Rijnland: “Wij Nederlanders worden zo’n beetje met fietstrappers aan onze voeten geboren. Veel mensen vinden fietsen fijn en willen dat ook blijven doen. Als je ouder wordt, gaat dat soms wat minder vanzelf. Met de activiteiten van Doortrappen willen we alle senioren helpen om zelfverzekerd én met plezier te blijven fietsen.”

Gezelligheid, activiteit en informatie op de Doortrapdagen

Senioren uit alle gemeenten kunnen een van de Doortrapdagen bezoeken. Op de Doortrapdag kunnen bezoekers in ontspannen sfeer informatie krijgen over onder andere fijne fietsroutes, handige fietsaccessoires, veilig fietsen op een e-bike en fietsactiviteiten voor senioren. Ook kan men de eigen fietsvaardigheid testen op het fietsparcours, tips krijgen van beweegspecialisten en fietsspullen winnen met de loterij. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een kop koffie of thee aangeboden van de organisatie.

Er worden twee Doortrapdagen georganiseerd:

  • Op 27 september van 13.00 tot 16.30 bij Huis van de Buurt Stevenshof in Leiden
  • Op 4 oktober van 13.00 tot 16.30 bij clubhuis ‘De Derde Helft’ van voetbalclub RCL in Leiderdorp

Fietscheck en informatie bij Doortrappen-Fietsloketten

Het Doortrappen Fietsloket komt direct na de herfstvakantie in alle gemeenten langs. Bij het Fietsloket kunnen senioren gratis hun fiets laten nakijken door een professionele fietsenmaker. Deze helpt u de fiets zo comfortabel mogelijk afstellen. Ook kunnen senioren bij het loket terecht voor persoonlijk advies, fietsroutes en tips. Data, tijden en locaties worden binnenkort bekend gemaakt.

Meer informatie

Via de Facebookpagina van Doortrappen kunnen geïnteresseerden gemakkelijk op de hoogte blijven over de Doortrappen activiteiten. Via de pagina kunnen mensen ook vragen stellen en ideeën aandragen.

Over dit project

Het programma Doortrappen is ontwikkeld door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het Doortrappen-project in de Leidse regio is een initiatief van de regio Holland Rijnland en de samenwerkende gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. Dit gebeurt met financiering van de provincie Zuid-Holland.

Deel dit nieuwsbericht