Overhandiging subsidie voor nieuwbouw aan de Pinksterbloem

Op vrijdag 10 februari overhandigde gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland, Anne Koning, een cheque van 250.000 euro aan wethouder Wonen Bob Vastenhoud. Mede dankzij de subsidie is het mogelijk om snel te starten met de nieuwbouw van 92 moderne, energiezuinige sociale huurwoningen aan de Pinksterbloem. Rijnhart Wonen start dit najaar met de bouw van 3 nieuwe woongebouwen op deze locatie in Leiderdorp.

Wethouder Wonen, Bob Vastenhoud, is blij met de steun van de provincie. “De bijdrage van de Provincie Zuid-Holland aan de Pinksterbloem helpt om hier snel veel duurzame sociale  huurwoningen te bouwen. Mede dankzij de provincie zijn wij weer een stap dichterbij de start van de nieuwbouw van de 92 woningen.”

Ook directeur-bestuurder van Rijnhart Wonen, Chrétien Mommers waardeert de financiële bijdrage: “Mede door de subsidie van de provincie komt er in deze moeilijke tijden weer beweging in de sociale woningbouw. We zijn blij dat we in samenwerking met de gemeente 92 betaalbare en duurzame appartementen gaan bouwen.”

De bijdrage van de provincie komt vanuit de subsidieregeling Sociale woningbouw regio Holland Rijnland. Het doel van de subsidie is om de bouw van sociale huurwoningen in de regio Holland Rijnland te versnellen. De gemeenten legden hierover afspraken vast in de Regionale Woonagenda. De provincie stelde hiervoor in 2021 en 2022 in totaal € 5 miljoen beschikbaar. De gemeenten hebben onderling afspraken gemaakt over de verdeling.

Gedeputeerde Anne Koning: “De druk op de woningmarkt is hoog in Holland Rijnland en de behoefte aan sociale huurwoningen is groot. Daarom werken we nauw met deze regio samen om de bouw van betaalbare woningen te versnellen. Als we nú de handen ineen slaan, kunnen we zorgen dat straks ieder die dit wil een thuis kan vinden in deze prachtige regio.”

Dit najaar start de nieuwbouw


Rijnhart Wonen is van plan om op korte termijn te starten met de sloop en nieuwbouw. In maart start de sloop en in het najaar de nieuwbouw. De verwachting is dat deze duurzame, sociale huurwoningen begin 2025 zijn gerealiseerd. Dit is mede mogelijk omdat het bestemmingsplan op 30 januari door de gemeenteraad van Leiderdorp is vastgesteld. De gebouwen worden aardgasloos en er komen zonnepanelen op de daken. Ook worden de woningen goed geïsoleerd en wordt de omgeving groener en klimaatbestendig.

Deel dit nieuwsbericht