Fietstraining op 6 april

Hoe blijf ik zo lang mogelijk veilig en fit op de fiets?


Kom op woensdag 6 april naar de fysieke fietstraining van Doortrappen bij het clubgebouw van RCL, Bloemerd 2 te Leiderdorp. Een fietsongeluk zit in een klein hoekje. Zorg dat u alert en fit deelneemt aan het verkeer. Het project Doortrappen kan u hierbij helpen. Ook houdt u dan langer plezier in het fietsen.

Programma
Tijdens de training staan de volgende onderdelen op het programma:

  • een check van uw (elektrische) fiets door een fietsenzaak. Staat het zadel of stuur op de juiste hoogte? Zit er nog genoeg lucht in de banden?
  • een behendigheidsparcours onder begeleiding. Stapt u nog goed op en af? Remt u op de juiste manier? Hoe fietst u zo veilig mogelijk op een rotonde?
  • verkeerstheorie: de laatste jaren zijn veel verkeersregels gewijzigd, vervallen of er nieuw bijgekomen;
  • samen met een fysiotherapeut kijken met welke oefeningen u zo lang mogelijk prettig kunt blijven fietsen;
  • en nog veel meer, laat u verrassen!

’s Middags kunt u meedoen met een gezamenlijke fietstocht door de mooie omgeving van Leiderdorp.

Aanmelden
Wilt u meedoen? Geef u dan voor 30 maart op. Dit kan door het aanmeldformulier in te vullen. Het ligt ook bij de receptie van het gemeentehuis, bij de receptie van Incluzio in de Sterrentuin (Van Diepeningenlaan) en bij de bijeenkomsten van De Derde Helft in het clubgebouw van RCL (woensdag) of LSC Alecto (donderdag), beiden in de Bloemerd. Deelname is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Zuid-Holland. Na aanmelding ontvangt u een e-mail met daarin de tijd waarop wij u verwachten. Uiteraard nemen wij tijdens de training de dan geldende coronamaatregelen in acht. Blijf bij klachten thuis. Zien wij u ook op 6 april?

Deel dit nieuwsbericht