Geef uw mening over het ontwerp voor Fietspoort Spanjaardsbrug

De Spanjaardsbrug verbindt de Lage Rijndijk in Leiden met de Zijldijk in Leiderdorp. Over deze brug fietsen dagelijks ongeveer 10.000 fietsers. De gemeenten Leiden, Leiderdorp en de provincie Zuid-Holland willen de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers op deze plek vergroten.

We sluiten de Spanjaardsbrug af voor autoverkeer, met uitzondering van ov en hulpdiensten. Vanaf het kruispunt Lage Rijndijk-Sumatrastraat in Leiden tot het kruispunt Zijldijk-Vlasbaan in Leiderdorp richten we de weg opnieuw in. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor fietsers, voetgangers, bussen en groen en wordt het kruispunt aan de Leiderdorpse kant van de brug veiliger.

Schetsontwerp op doemee.leiden.nl

Voor de inrichting van de wegen is een schetsontwerp gemaakt. Dit ontwerp kunt u zien op doemee.leiden.nl. Omdat de Spanjaardsbrug een belangrijke fietsroute is die door veel Leidenaren en Leiderdorpers wordt gebruikt, horen we ook graag van u wat u van het ontwerp vindt. U kunt op deze site tot en met 31 maart een reactie achterlaten. Meer informatie? leiderdorp.nl/spanjaardsbrug

Deel dit nieuwsbericht