Gemeente helpt bewoners met energie besparen

Energieklusser

Met de energiehulp wil de gemeente Leiderdorp huishoudens helpen hun energieverbruik blijvend te verlagen. De energiehulp doet dit door bij inwoners thuis energiebesparende producten te installeren en advies te geven. De hulp is gericht op huishoudens die dat het hardst nodig hebben. Huishoudens die de energietoeslag of de bijzondere bijstand voor energiekosten ontvangen, mogen meedoen. Huishoudens die voor de hulp in aanmerking komen, krijgen binnenkort een brief van de gemeente over deze nieuwe actie.

Direct energie besparen

De energiehulp komt vervolgens op afspraak langs om te kijken in de woning wat er nodig is. Hij bestelt en installeert dan bijvoorbeeld radiatorfolie, een waterbesparende douchekop en/of tochtstrips. Hiermee kunnen de bewoners direct energie besparen. De gemeente betaalt de energiebesparende maatregelen en de installatie. De actie gaat over een aantal weken van start en loopt tot en met 2024.

Kom ik ook in aanmerking?

De gemeente richt zich vooral op huishoudens met een lager inkomen en een hoog energieverbruik. De geselecteerde woningen ontvangen een brief van de gemeente. Wilt u meer weten over de service, of wilt u weten of u voor de actie in aanmerking komt? Mail dan naar energiehulp@leiderdorp.nl.

Deel dit nieuwsbericht