Gemeente Leiderdorp doneert 27.659 euro aan giro 555

Cheque aan giro 555

Turkije en Syrië zijn getroffen door een zware aardbeving. Ruim 40.000 mensen zijn om het leven gekomen en dat aantal loopt nog steeds op. Er zijn duizenden gewonden, veel mensen zijn hun huis kwijt en het is er erg koud. De nood is hoog en er is veel geld nodig voor hulp. Daarom is Giro555 opengesteld. Gemeente Leiderdorp doneert, net als veel andere gemeenten, 1 euro per inwoner aan Giro555 voor de slachtoffers van de aardbeving. Dat is 27.659 euro.

Burgemeester Laila Driessen: “Dit is een ramp van enorme omvang. De beelden uit het rampgebied gaan door merg een been. In Leiderdorp wonen veel mensen met banden in het getroffen gebied. Onze gedachten gaan uit naar iedereen die hierbij betrokken is. In het rampgebied, maar ook in onze eigen gemeente.”

Nationale actie

De samenwerkende hulporganisaties helpen als Giro555 samen de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije. Vandaag wordt er een landelijke actiedag georganiseerd om geld in te zamelen voor de slachtoffers. Naast noodhulp zal een deel van het geld ook gebruikt worden om huizen in het getroffen gebied weer op te bouwen.

Uw steun

Wilt u ook helpen? U kunt zelf ook doneren aan Giro555.

Deel dit nieuwsbericht