Gemeente Leiderdorp neemt energieprijs in ontvangst

Vandaag ontving locoburgemeester Herman Romeijn van de gemeente Leiderdorp minister Rob Jetten. Hij opende samen met de minister en wethouder Bob Vastenhoud een kleine windmolen. Hieraan kunnen elektrische fietsen en andere apparaten opladen. Deze prijs is bij De Polder Leiderdorp geopend. Dit is naar aanleiding van de energieprijs die de gemeente in 2022 won.

Sinds 2019 komen gemeenten voor de prijs in aanmerking. In dat jaar was de prijs gewonnen door gemeente Oostzaan. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het ministerie van Economische zaken en Klimaat. Vanwege corona is de prijsuitreiking één jaar overgeslagen. In 2021 was gemeente Leiderdorp het meest succesvol bij geven van inzicht in energiebesparing. Wel 91 % van Leiderdorpse bedrijven heeft inzicht gegeven.

Gewonnen door goede samenwerking

De gemeente Leiderdorp wil rond 2030 net zoveel elektriciteit opwekken als gebruiken. “Het is een beloning voor alle inspanningen die de gemeente de afgelopen jaren heeft gedaan. Dit om te werken aan een toekomst zonder aardgas”, aldus wethouder Bob Vastenhoud. “Mede dankzij de goede samenwerking met inwoners, ondernemers, Omgevingsdienst West-Holland, EnergieAmbassadeurs en coöperatie Zon op Leiderdorp is dit tot stand gekomen. In het bijzonder gaat mijn dank uit naar de ondernemers die gerapporteerd hebben en de proactieve aanpak van de Omgevingsdienst West-Holland”.

Deel dit nieuwsbericht