HSL/A4-informatiecentrum naar Brasserie Groep

Gemeente Leiderdorp draagt op 23 februari het voormalige Informatiecentrum HSL/A4 aan de Bospolder over aan de nieuwe eigenaar, de Brasserie Groep. Brasserie Groep gaat hier haar vijfde horecalocatie ontwikkelen. Deze opent in 2023.

In 2018 sloot de gemeente een intentieovereenkomst met Brasserie Groep. Plan was het Informatiecentrum HSL/A4 (sinds 2017 eigendom van de gemeente) te veranderen in een recreatief en educatief Groene Hart centrum met horeca. In 2020 volgde de koopovereenkomst voor het gebouw en een deel van het omliggende terrein. Door de coronacrisis werd levering van gebouw en grond tweemaal uitgesteld. Desondanks bleven beide partijen geloven in hun plan voor de locatie. Zo richtte de gemeente vorig jaar de buitenruimte opnieuw in. Nu de verkoop definitief is, kan de Brasserie Groep haar plan voor de locatie uitvoeren.

Beleving van polder voorop

Brasserie Groep ontwikkelt in de Bospolder een locatie waar ruimte is voor meer dan alleen horeca. Zij zet in op ‘blurring’, met horeca, leisure, retail, entertainment en educatie binnen één concept. Het wordt een plek waar je komt om elkaar te ontmoeten, of dat nu privé of zakelijk is. Gasten komen straks om te ontspannen, te vieren of om te leren.

Buitenruimte

In 2021 knapte de gemeente het gebied rondom het gebouw op. Er kwam een recreatieve buitenruimte met bomen en struiken, boomgaard, amfitheater, speelweide, steigers in de Does, een informatievlonder, bruggetjes en fietsvoorzieningen. Het fietspad werd verplaatst en verlengd onder de N446. Binnenkort komen er nog informatieborden en een insectenhotel. De officiële opening vindt plaats in het voorjaar. Dan wordt ook de naam van het gebied onthuld.

Voor inrichting en het fietspad kreeg de gemeente subsidies van de Oude Rijnzone (€1.272.011), Holland Rijnland (€455.250) en Provincie Zuid-Holland (€125.000).

Deel dit nieuwsbericht