Inwoneravond Oekraïense vluchtelingen op 31 oktober

De gemeente Leiderdorp gaat ongeveer 90 vluchtelingen uit Oekraïne opvangen in de Statenhof. Wij verwachten dat deze mensen er vanaf eind oktober komen te wonen. Heeft u vragen over deze opvang? Dan bent u welkom op de inwoneravond op 31 oktober. Deze vindt plaats in het gemeentehuis. U kunt tussen 19.30 en 21.00 uur inlopen.

Waarom vangen wij vluchtelingen uit Oekraïne op?
Sinds de inval van Rusland in Oekraïne is er een vluchtelingenstroom op gang gekomen richting onder andere Nederland. In Nederland worden op dit moment ongeveer 75.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Daarvan neemt Leiderdorp er 100 voor zijn rekening. Binnen de gemeente zijn wij op zoek gegaan naar geschikte locaties waar wij op een respectvolle en humane manier opvang kunnen verlenen aan deze vluchtelingen. De appartementen die in de Statenhof worden gerealiseerd, zijn een goede oplossing.

Wanneer komen de Oekraïense vluchtelingen?
Op dit moment wordt er nog gewerkt in de Statenhof. De verwachting is dat de appartementen eind oktober klaar zijn. Dan krijgen de eerste Oekraïense vluchtelingen hier een plaats. Dit zijn in eerste instantie Oekraïners die al in Leiderdorp worden opgevangen. Deze mensen verblijven nu bij particulieren thuis of in appartementen en woningen van Rijnhart Wonen. In principe blijven de mensen een half jaar in de Statenhof. Maar als dat nodig is kan de huurperiode met een half jaar worden verlengd.

Hoe ziet de Statenhof eruit?
De Statenhof is een oud kantoorpand. Het wordt nu omgebouwd tot een appartementencomplex met acht verdiepingen. De appartementen zijn bestemd voor de verhuur aan internationale studenten. Daarom zorgt de keuze voor de Statenhof niet voor langere wachtlijsten voor een woning voor Leiderdorpse inwoners. De vluchtelingen uit Oekraïne krijgen een plek op de eerste verdieping. Deze verdieping bestaat uit 36 appartementen van verschillende groottes. Alle appartementen zijn gemeubileerd en hebben een eigen keuken en badkamer waarmee zij zelfvoorzienend zijn.

Meer informatie
Wij hopen u te ontmoeten op de informatieavond op 31 oktober. Heeft u al eerder vragen? Bekijkt u dan onze lijst met vragen en antwoorden op www.leiderdorp.nl/oekraine. U kunt ook e-mailen naar info@leiderdorp.nl, of bellen naar 071 54 58 500.

Deel dit nieuwsbericht