Kamers met Aandacht voor jongeren gezocht

Kamers met Aandacht zoekt particulieren die woonruimte willen verhuren. Dit om jongeren tussen 18 en 23 jaar met een achtergrond in jeugd- of pleegzorg op weg te helpen. U kunt ze helpen naar zelfstandigheid en een goede toekomst. Op dinsdag 20 september van 19 tot 20 uur houdt coƶrdinator Suzan Westerhuis een online informatiebijeenkomst voor inwoners van diverse gemeenten. U komt dan meer te weten over het verhuren van eenKamer met Aandacht.

Wat is Kamers met Aandacht?
In 2019 is Bianca van der Neut Kamers met Aandacht gestart in Utrecht. Dit om dak- en
thuisloosheid onder jongeren tegen te gaan. Werkzaam in de jeugdzorg zag ze het regelmatig misgaan met jongeren die uitstroomden. De stap om op jezelf te wonen met weinig helpend netwerk is vaak te groot. Met Kamers met Aandacht is er ruimte voor een tussenstap op weg naar zelfstandigheid. In principe kan iedere woonruimte een Kamer met Aandacht worden. Zo kan dit bijvoorbeeld een kamer of zolder in een woonhuis, in een studentenflat of woongroep of een tuinhuis zijn.

Win-win situatie
De aandacht kan per situatie verschillen. Daar selecteren we de jongere en verhuurder op. Dit kan bijvoorbeeld van een luisterend oor zijn. Maar ook eens per week samen eten of hulp bij de financiƫn. Jongeren zijn op hun beurt vaak bereid om iets terug te doen.
Bijvoorbeeld een klusje in huis, de hond uitlaten of een boodschap doen. Zo ontstaat er voor beiden een win-win situatie. Profielen van zoekende jongeren en meer informatie over de avond vindt u op kamersmetaandacht.nl. De jongeren zijn gescreend en serieus met hun leven bezig.

Deel dit nieuwsbericht