Komst 92 sociale huurwoningen Leiderdorp stap dichterbij

Rijnhart Wonen bouwt dit najaar 3 nieuwe woongebouwen aan de Pinksterbloem met 92 moderne, energiezuinige sociale huurwoningen. De 3 verouderde gebouwen met 72 kleine en slecht geïsoleerde appartementen worden dit voorjaar gesloopt. Wethouder wonen Bob Vastenhoud van Gemeente Leiderdorp en Chrétien Mommers, directeur-bestuurder van woningcorporatie Rijnhart Wonen tekenden vandaag de overeenkomst voor de herontwikkeling aan de Pinksterbloem.

“Hiermee is een belangrijke stap gezet naar meer betaalbare en duurzame huurwoningen in Leiderdorp”, vertelt Chrétien Mommers. “We voegen bovendien 20 sociale huurwoningen toe aan de voorraad.” Bob Vastenhoud: “Het project is een mooi voorbeeld hoe Rijnhart Wonen en de gemeente samen optrekken om meer sociale huurwoningen in Leiderdorp te bouwen.”

Duurzame en comfortabele appartementen

De nieuwbouw bestaat uit 92 duurzame appartementen verdeeld over 3 woonblokken. De woningen worden aardgasloos en goed geïsoleerd. "Dit zorgt niet alleen voor een lage energierekening, maar ook dat huurders comfortabel kunnen wonen”, vertelt Chrétien Mommers.  Ook is er veel aandacht voor groen en parkeren. Een kleine groep geïnteresseerde, direct omwonenden en belanghebbenden heeft meegedacht over de invulling van de groene ruimten. Bob Vastenhoud: “We verbeteren de openbare ruimte. Die wordt groener en klimaatbestendig, zodat de nieuwe bewoners en de buurt er prettig kunnen verblijven.” Nu de gemeente Leiderdorp en Rijnhart Wonen het eens zijn geworden over de voorwaarden voor de nieuwbouw, behandelt de gemeenteraad op 30 januari het bestemmingsplan.

Begin maart start sloop

Vanaf maart 2023 start de sloop. De huidige tijdelijke bewoners zijn geïnformeerd en zijn voor 1 maart verhuisd. Op dit moment is de verwachting dat in mei wordt gestart met het bouwrijp maken van de grond en dat in het najaar van 2023 de nieuwbouw start.

Informatieavond omwonenden

Direct omwonenden zijn per brief of e-mail uitgenodigd voor de inloopinformatieavond over de sloop, het bouwplan en de buitenruimte op het gemeentehuis op 9 februari van 19.00 tot 20.30 uur. Meer informatie over de bouw van de woningen is te vinden ophttps://www.rijnhartwonen.nl/pinksterbloem.

Deel dit nieuwsbericht