Leiderdorp doet mee aan het NK Tegelwippen

NK Tegelwippen affice

Ook dit jaar doet de gemeente Leiderdorp mee met het NK Tegelwippen. Tot en met 31 oktober kunt u de tegels die u uit de tuin heeft gehaald aanmelden. Gemeenten in Nederland strijden om de Gouden Tegel en Gouden Schep. Iedereen kan meedoen door tegels in z’n voor- of achtertuin te vervangen door groen.

Hoe het werkt

Het NK Tegelwippen is dé wedstrijd waarin heel Nederland tegels verruilt voor planten. De gemeente die de meeste tegels wipt wint! Geef uw gewipte tegels op via nk-tegelwippen.nl en ze worden opgeteld bij de Tegelteller van de gemeente. Ook deelnemers zelf maken kans op mooie prijzen. Meer informatie vindt u op de website.

Waarom tegelwippen?

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. We krijgen steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of de kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid.

Deel dit nieuwsbericht