Leiderdorp viert Veteranendag en eert veteranen met Witte Anjer Perk

Op de Algemene Begraafplaats aan de Hoogmadeseweg 60b in Leiderdorp is er een Witte Anjer Perk aangelegd. Dit is een gedenkplek om de Leiderdorpse veteranen te eren. Dit vertelde burgemeester Tjarda Struik aan de veteranen en hun partners tijdens de jaarlijkse Veteranenviering. De viering vond dit jaar plaats op donderdagmiddag 20 juni. Voorafgaand aan de landelijke Veteranendag op zaterdag 29 juni.

Burgemeester Tjarda Struik: ‘Het is met trots dat ik u hier ontvang. Want dankzij uw inzet en moed leven wij hier in Nederland al bijna 80 jaar in vrede. En kunnen wij ook andere landen in de wereld ondersteunen. Landen, waar vrede niet vanzelfsprekend is.’ Ook benadrukte zij het belang van het vieren van Veteranendag wat dit jaar landelijk voor de 20e keer plaats vindt en vroeg ze de veteranen naar de missies waar zij aan hebben deelgenomen.  Daarna genoot men samen van de traditionele ‘blauwe hap’ de Indische rijsttafel.

Witte Anjer Perk

In 2019 is het Nationaal Comité Veteranendag begonnen met de oproep aan Nederlandse gemeenten om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjer Perk dat bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag, wat jaarlijks op de laatste zaterdag van de maand juni plaatsvindt. De Witte Anjer staat symbool voor de waardering voor veteranen. Op initiatief van enkele bewoners, onder wie een veteraan, heeft het college van Burgemeester en Wethouders een Witte Anjer Perk aangelegd. De gemeente zal het Witte Anjer Perk onderhouden net als geldt voor het andere groen bij de Algemene Begraafplaats. 

 

Deel dit nieuwsbericht