Loman ziet toeristenbranche groeien en groeit graag mee

De nieuw aangestelde wethouder van Leiderdorp komt langs bij een ondernemer (TravellingAlbania) om een voucher vanuit Economie071 uit te reiken.

De toeristensector is hard geraakt door de coronacrisis. Onderneemster Poli Loman uit Leiderdorp weet daar alles van. Haar reisbureau Travelling Albania ondervond de nodige problemen, maar krabbelt nu weer op. ‘Het aantal aanvragen voor reizen voor deze zomer is flink toegenomen. Vanwege deze groei denk ik er ook aan om op zoek te gaan naar een nieuw bedrijfspand. Dan heb ik ook de mogelijkheid om stagiairs te begeleiden’, aldus Loman.

Om ondernemers te leren kennen, bezoekt wethouder Herman Romeijn diverse bedrijven, waaronder dat van Loman. ‘Ondernemerschap is er in soorten en maten. Door kennis te maken leer je elkaar niet alleen kennen, je kunt elkaar ook helpen door nieuwe verbindingen te leggen. Zo heb ik nu kunnen verwijzen naar Area071 als mogelijke plek voor haar bedrijf en is ze van harte welkom bij ondernemersvereniging LOV Leiderdorp’ verduidelijkt Romeijn.

Er was nog een reden voor het bezoek. Loman heeft met een vooruitziende blik een voucher voor digitalisering aangevraagd bij Economie071. ‘Ik ben vrij technisch en mijn website is goed op orde, maar op een gegeven moment kom je op een punt dat je een specialist nodig hebt. Dat is best een investering. De voucher van 1000 euro heeft mij het zetje gegeven om dat toch te doen’.

Uit handen van wethouder Romeijn ontving zij de voucher met een aanmoediging: ‘Ik ben zelf in Albanië geweest en vond het een prachtig land. Ik hoop dat meer mensen die ervaring mogen krijgen via Travelling Albania. Je website zal daar ongetwijfeld mensen voor overhalen. Veel succes!’.

‘Ondernemers die ook een voucher voor het verbeteren van hun digitalisering willen aanvragen kunnen dit doen bij Economie071. Er zijn nog een aantal vouchers beschikbaar uit de tweede ronde. De derde en laatste ronde met 50 vouchers start op 1 augustus 12.00 uur’, aldus projectleider Dwayne van der Klugt. www.economie071.nl

Deel dit nieuwsbericht