Ons verkeersgedrag is belangrijk

Jaarlijks vallen er meer dan 5.800 ernstige verkeersslachtoffers in Zuid-Holland. Dat zijn 17 mensen per dag die niet veilig op hun bestemming komen. Veel ongelukken komen door menselijk gedrag.

De donkere wintermaanden vragen extra aandacht in het verkeer. Zicht, zichtbaarheid, weersomstandigheden en verkeersregels. Allemaal zaken die van invloed zijn op de verkeersveiligheid. Past u ook uw gedrag aan op de omstandigheden en de geldende verkeersregels? Hierdoor vergroten we de veiligheid voor ons zelf en ook voor andere verkeersdeelnemers. Samen veilig door het verkeer, doet u mee?

Zicht en zichtbaarheid is belangrijk in het verkeer

Graag geven wij u een aantal tips om het zicht en de zichtbaarheid te verbeteren:

  • zorg dat alle ramen van uw auto vrij zijn van condens en ijs voordat u gaat rijden;
  • verwijder ook ijs en sneeuw van verlichting, motorkap en dak van de auto;
  • pas uw snelheid aan wanneer de omstandigheden dit vragen;
  • controleer remmen, remkabels en verlichting van uw fiets voordat u vertrekt;
  • rijd alcoholvrij en MONO. Doe dit ook op de fiets;

Regels in een parkeerschijfzone

In Leiderdorp hebben we een aantal zones waarbij u een parkeerschijf moet gebruiken. Dit is bij winkelcentrum Santhort, bij de winkels aan de Splinterlaan en bij de supermarkt in de Leyhof. Op deze parkeerterreinen is het verplicht een voertuig in een parkeervak te parkeren. Buiten de vakken parkeren is niet toegestaan. Bij een aantal parkeervakken is er een blauwe streep. Dit betekent dat u hier de parkeerschijf moet gebruiken. U mag er ook maar een beperkte tijd parkeren. Bij de parkeervakken zonder blauwe streep is dit niet nodig. Hier mag u parkeren zolang dat nodig is.

Deel dit nieuwsbericht