Samen veilig in het verkeer

Lange dagen met vaak mooi weer, het nodigt uit om lekker naar buiten te gaan. Tijdens deze dagen zijn er vaak extra en minder ervaren mensen op de weg. Een groot deel van de verkeersongevallen gebeurt door onveilig gedrag. Samen kunnen we ervoor zorgen dat er minder verkeersslachtoffers vallen. Daarom geven wij de komende weken tips om de veiligheid op de weg te bevorderen. Deze week willen we het hebben over de maximum snelheid op de weg.

Pas uw snelheid aan
Wist u dat hardrijders in het verkeer voor de meeste ongevallen zorgen? Gelukkig houden de meesten zich de maximum snelheid. Vaak rijden ze langzamer als dat nodig is. Onderstaand schema laat zien wat de remweg is bij een bepaalde snelheid. Bij 50 kilometer per uur is de totale remweg zelfs 27,7 meter. Dat is ongeveer de afstand tussen twee lichtmasten langs de stoep.

Maar ook (brom-)fietsers kunnen met het aanpassen van hun snelheid zorgen voor meer veiligheid. Dit is vooral van belang voor fietsers op een elektrische fiets, speedpedalec, snorfiets of snorscooter. Zij maken ook gebruik van het verplichte brom-/fietspad. Zij rijden vaak met een hogere snelheid dan de gewone fietser.

Meer ontspanning
Als u iets eerder van huis vertrekt bent u meer ontspannen. U kunt dan veilig op uw bestemming komen. Ook bent u dan geduldiger naar andere weggebruikers. En is het
niet per se nodig om met de auto op pad te gaan? Dan is een ontspannen fietsritje in de zomerperiode ook een idee. Dit zorgt voor minder gemotoriseerd verkeer op de weg en
is nog gezond ook.

Deel dit nieuwsbericht