Samen veilig in het verkeer - De scholen gaan weer beginnen!

Jaarlijks vallen er meer dan 5.800 ernstige verkeersslachtoffers in Zuid-Holland. Dat zijn 17 mensen per dag die niet veilig op hun bestemming komen. Veel ongelukken komen door menselijk gedrag. Aan het begin van het nieuwe schooljaar is het risico op een ongeval hoger dan anders. Een goede en veilige fiets draagt ook bij aan verkeersveiligheid. Samen kunnen we onveilige gedrag veranderen. Doet u mee?

De scholen gaan weer beginnen!

U heeft ze vast al gezien, de borden en spandoeken. Deze laten ons weten dat het nieuwe schooljaar gaat beginnen. Dit betekent extra verkeersdrukte en meer kinderen zelfstandig in het verkeer. Kinderen leren vooral door te doen. Dat geldt helemaal voor het verkeer. Vlak na de zomervakantie is de kans op een ernstig ongeluk voor fietsende scholieren van 12 jaar twee keer zo groot als in de rest van het jaar. Let daarom extra op uw snelheid en op de andere weggebruikers. We komen allemaal graag veilig aan op onze bestemming.

Nieuwe schoolroute

Na de zomervakantie weer fris en veilig van start? Oefen samen met uw kind de nieuwe schoolroute. En ga de eerste schoolweek samen lopend of fietsend naar school. Controleer de fiets(en) op problemen met de VVN Fietscheck. Gaat u met de auto, let dan onderweg extra op uw snelheid.

Schoolroute voor brugklassers

Voor brugklassers zijn de eerste dagen op de nieuwe school helemaal spannend. Nieuwe school en nieuwe klasgenootjes, vakken en leraren. Dan is het mooi als in ieder geval die nieuwe verkeersroute bekend is en ze veilig door het verkeer kunnen. Zeker omdat veel kinderen langer onderweg zijn. Ook reizen ze meestal zelf of met klasgenoten naar school. Helaas is er in deze leeftijdsgroep aan het begin van het schooljaar een duidelijke piek in het aantal fietsongevallen. Daarom is het ook voor deze kinderen belangrijk dat ze goed voorbereid zijn op de nieuwe schoolroute en op de verkeerssituaties waarmee zij te maken krijgen. Veilige fiets Een veilige fiets is de basis om veilig te kunnen fietsen. Belangrijk dus dat de fiets in orde is! Maar wanneer is een fiets veilig? Waar moet je op letten? Bekijk de fietscheck van Veilig Verkeer Nederland op https://vvn.nl/fietscheck.

Meer lezen? https://vvn.nl/onzescholen-zijn-weer-begonnen

Deel dit nieuwsbericht