Samen veilig in het verkeer, zorg voor goed zicht!

Jaarlijks vallen er meer dan 5.800 ernstige verkeersslachtoffers in Zuid-Holland. Dat zijn 17 mensen per dag die niet veilig op hun bestemming komen. Veel ongelukken komen door menselijk gedrag. De temperatuur daalt, het regent vaker. Ook laat de eerste nachtvorst niet lang op zich wachten. Dit betekent dat extra maatregelen nodig zijn om voldoende zicht te hebben. Maar zorg er ook voor goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Samen kunnen hier iets aan doen, doet u mee?

Kou en regen zorgen ervoor dat autoruiten beslaan. Hierdoor is het zicht op het overige verkeer minder, zeker als het donker is. Controleer daarom regelmatig of de ruitenwissers nog goed werken. Controleer ook of er nog genoeg ruitenwisservloeistof in uw auto zit.

Veeg voordat u wegrijdt de ramen aan de buitenzijde even met een wisser. Doe dit niet alleen bij de voor- en achterruit. Vergeet ook de zijkanten niet. Zijn de ramen aan de binnenzijde beslagen? Zet dan de ‘raamblower’ of verwarming wat hoger. Rijd pas weg wanneer alle ramen niet meer beslagen zijn. Rijden met beslagen ramen is niet alleen gevaarlijk voor uzelf. Het is ook voor andere weggebruikers niet veilig.

Fietsers en voetgangers zijn minder goed zichtbaar in het donker. Goede fietsverlichting is daarom zeer belangrijk. Ook reflecterende strepen op jas en/of tas helpen om u beter zichtbaar te maken.

Deel dit nieuwsbericht