Scootmobieldag

Op woensdag 8 juni houden we weer de scootmobieldag. In de ochtend kunnen scootmobielrijders hun verkeerskennis en rijvaardigheid opfrissen. Dat gebeurt rond de Scheppingskerk bij winkelcentrum Santhorst. In de middag is er een tocht door de omgeving.

Programma

Ochtend:

  • Een medewerker van Veilig Verkeer Nederland neemt u mee door de verkeerstheorie voor scootmobielrijders.
  • Op de parkeerplaatsen naast de kerk kunt u tijdens een parcours vaardigheden oefenen en krijgt u tips. Bijvoorbeeld voor het keren in een garage of lift en voor het maken van een scherpe bocht. Ook kunt u op een veilige manier ervaren hoe lang de remweg van uw eigen scootmobiel is wanneer een noodstop nodig is.
  • Firma Van Mossel is aanwezig als u uw gehoor wilt laten testen.
  • Bij een medewerker van apotheek Boehmer kunt u vragen stellen over het gebruik van medicijnen en verkeer.
  • Incluzio Leiderdorp geeft informatie over haar hulpverlening aan inwoners die niet meer alles alleen kunnen of willen doen.
  • MediPoint is aanwezig om kleine mankementen aan de scootmobiel na te kijken en de banden om spanning te brengen.

De medewerkers zijn de gehele dag aanwezig om te helpen bij pech onderweg.

Na het ochtenddeel wordt een lunch aangeboden. Daarna start een tocht door de omgeving onder begeleiding van een medewerker van Incluzio.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan de scootmobieldag? Stuur dan een e-mail naar info@leiderdorp.nl onder vermelding van scootmobieldag. Of bel met Anja Groenewegen of Dorette Hewitt op 071-5458500.

Foto: Hans Meeboer

Deel dit nieuwsbericht