Stagewijzer071 helpt bedrijven op weg

Stages zijn bij veel studies een noodzakelijk onderdeel van de opleiding. De kennis uit de collegebanken wordt toegepast in de praktijk. Studenten leren ook hoe ze moeten werken binnen een bedrijf. Maar een stageplaats is niet altijd even makkelijk gevonden. Niet doordat er te weinig stagebedrijven zijn, maar omdat ondernemers en studenten elkaar niet altijd weten te vinden. Dit geldt vooral voor economische opleidingen. De Stagewijzer071 helpt ondernemers daarom bij het vinden van de juiste stagiair.

Economie071 en Ondernemend Leiden introduceren de stagewijzer. Hiermee kunnen ondernemers er snel achter komen welke economische opleidingen aansluiten bij hun bedrijf. Ook worden veel gestelde vragen beantwoord.  

Nu stageplaatsen aanmelden

De Stagewijzer071 is geïntroduceerd tijdens het netwerkevent Ondernemen in 071. Ondernemers konden de Stagewijzer071 daar meteen invullen. Martijn van Pelt, VNO-NCW: ‘Met de tool kom je niet alleen bij de juiste opleiding uit waar je de stageplaats kunt aanmelden, je komt ook op ideeën via de vragen die worden gesteld. Mogelijk levert dit ook nieuwe stageplaatsen op waar bedrijven nog niet eerder aan hebben gedacht’.

Focus op economie

De stagewijzer richt zich nu nog op de economische opleidingen. Dit op zowel mbo, hbo als wo niveau. Daar is de mismatch op dit moment het grootst. Mocht het goed bevallen dan kan dit middel ook ingezet worden voor andere opleidingen. Stagewijzer071 is te vinden op www.economie071.nl.

Deel dit nieuwsbericht