Start sloop Pinksterbloem

Begin maart start Rijnhart Wonen met de sloop van 3 flats aan de Pinksterbloem. In maart wordt er asbest uit de gebouwen verwijderd. Dit doet aannemer VSM Sloopwerken in opdracht van Rijnhart Wonen. Vanaf begin april start de sloop van de flats. Op deze plek worden er later 92 duurzame sociale huurwoningen gebouwd.

Parkeren

Tijdens de sloop wordt het parkeerterrein aan de Van der Marckstraat afgesloten met bouwhekken. Op deze plek komt de bouwplaats. Dit kan omdat de parkeerplaatsen niet meer nodig zijn. De bewoners van de flats zijn namelijk allemaal vóór 1 maart verhuisd. Vanaf begin april worden ook enkele parkeerplaatsen aan de Pinksterbloem afgesloten. Dit is nodig voor een veilige sloop van de gebouwen. Er worden niet meer parkeerplaatsen afgesloten dan nodig is voor de veiligheid.

De sloop van de flats vindt in fases plaats. Dit betekent dat er maar bij 1 flat tegelijk parkeerplaatsen worden afgesloten. De parkeerplaatsen ter hoogte van de andere flats zijn dan gewoon te gebruiken. Omwonenden zijn hierover geïnformeerd door Rijnhart Wonen en VSM Sloopwerken. De sloop is naar verwachting uiterlijk eind juni klaar. De nieuwbouw start in het najaar van 2023.

Wegversmalling

Aan de Van der Marckstraat ligt ter hoogte van de Pinksterbloem een wegversmalling. Deze wegversmalling wordt verwijderd. Dit is nodig omdat vrachtwagens anders niet op een veilige manier bij de Pinksterbloem kunnen komen. Het verbod voor vrachtverkeer blijft wel gelden. Dit is met uitzondering van bestemmingsverkeer.

Wilt u meer informatie?
 

Kijk dan op www.rijnhartwonen.nl/pinksterbloem en www.leiderdorp.nl/pinksterbloem

Deel dit nieuwsbericht