Statenhof op shortlist Rijnlandse Architectuur Prijs 2023

Het voormalig kantoorpand Statenhof maakt kans op de Rijnlandse Architectuur Prijs 2023. Het is een van de negen projecten die een jury uit een lange lijst van aanmeldingen heeft genomineerd. Dinsdag 5 september werd de shortlist bekendgemaakt. Het publiek kan nu een stem uitbrengen op zijn favoriete ontwerp.

De Statenhof (Mixed Use Statenhof) is getransformeerd naar 206 woningen voor studenten en 36 woningen voor Oekraïense vluchtelingen. Om ontmoeten te stimuleren, zijn er gezamenlijke voorzieningen zoals een studeerruimte, een woonkamer met een poolbiljard, een grote keuken, een wasruimte en een gemeenschappelijk dakterras. In de plint bevinden zich winkels. Bij de transformatie is veel aandacht besteed aan de duurzaamheidsambitie.

De ontwerpen van de shortlist komen uit Hillegom, Katwijk, Leiden en Leiderdorp. Ze laten zien dat architectuur niet alleen draait om gebouwen, maar om alles wat de fysieke omgeving bepaalt. De Rijnlandse Architectuurprijs is een regionale prijs en wordt elke twee jaar uitgereikt. Er is een juryprijs en een publieksprijs. De feestelijke uitreiking vindt plaats op woensdag 11 oktober in Biopartner 5 (BioSciencePark).

Stemmen voor de publieksprijs kan op www.rapleiden.nl.

Deel dit nieuwsbericht