Uitnodiging: praat mee over de toekomst van Leiderdorp

Gemeente Leiderdorp nodigt u uit om mee te denken over de toekomst van Leiderdorp. Uw mening is belangrijk bij het maken van een omgevingsvisie.

Als gevolg van de Omgevingswet moeten alle gemeenten in Nederland een omgevingsvisie hebben. Hierin staat wat de plannen zijn voor het dorp en de omgeving op het gebied van onder meer duurzaamheid, groen, bouwen, verkeer, gezondheid en veiligheid. Het is een visie voor een langere periode. Gemeente Leiderdorp maakt deze visie samen met inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) organisaties.

Waarom is een omgevingsvisie belangrijk?

In de omgevingsvisie geven we aan wat we willen verbeteren, wat we willen houden of beschermen. Het gaat over welke keuzes wij moeten maken. Keuzes op het gebied van wonen, werken, bereikbaarheid per fiets, auto en openbaar vervoer. Maar ook over verbetering van het landschap en het overgaan op duurzame energie voor een nog mooier Leiderdorp. Onderwerpen waar wij graag uw mening over horen.

Denkt u mee?

U bent van harte welkom om mee te denken op donderdag 24 maart om 19.00 uur in het gemeentehuis van Leiderdorp. Het programma start om 19.30 uur. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 22 maart door te mailen naar omgevingsvisie@leiderdorp.nl. Ketenpartners, lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties verwachten wij op een ander tijdstip. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Meer informatie over de omgevingsvisie kunt u vinden op www.leiderdorp.nl/omgevingsvisie.

Deel dit nieuwsbericht