Werkzaamheden aan gemaal

Bij de Grotiuslaan 44 ligt het poldergemaal Munnikken-, Zijllaan en Meijepolder. Dit gemaal bemaalt de twee peilgebieden van de Munnikken-, Zijllaan- en Meijepolder. Nu is het aan onderhoud toe. Ook wordt de capaciteit van het gemaal vergroot.

Werkzaamheden

Het Hoogheemraaadschap van Rijnland gaat het gemaal vervangen en verhoogt daarbij de capaciteit. De huidige capaciteit is 48 m3 per minuut en die wordt 53 m3 per minuut. Bij deze reguliere renovatie worden de pompen verbeterd of vernieuwd en de elektrische installatie vervangen. Ook worden overige herstel- of verbeteringsmaatregelen uitgevoerd.
De capaciteit wordt verhoogd omdat het gebied sinds de aanleg van de tunnelbak bij de A4 groter is geworden. Het gemaal is in 2003 gerealiseerd en toe aan renovatie.

Planning

De werkzaamheden aan het poldergemaal duren tot eind maart 2024. Voor de uitvoering moeten wij het wandelpad op de dijk bij het gemaal afsluiten. U wordt omgeleid over de Muzenlaan en Grotiuslaan. Ook rijdt er meer werkverkeer door de Vossiuslaan en Grotiuslaan. Aannemerscombinatie Vobi-Beentjes voert de werkzaamheden uit. De dijkverbetering wordt gedaan door aannemingsbedrijf Gebroeders van der Poel.

Meer informatie op www.leiderdorp.nl/inwoner/projecten/gemaal-munnikken-zijllaan-en-meijepolder.

Deel dit nieuwsbericht