Wethouder Herman Romeijn legt tegel 'Hier begint de zee'

Binnenkort worden op 11 verschillende locaties in de Bloemerd tegels gelegd, naast waterkolken. Op de tegels staat de tekst ‘Hier begint de zee’. Gisteren legde Herman Romeijn, wethouder van sport, in het bijzijn van Floreokids hoogst persoonlijk een van de eerste tegels bij het hek van RCL.

Het Milieu Educatief Centrum (MEC) vertelde aan de kinderen meer over de tegelactie. Daarna volgde een opruimactie: met afvalgrijpers ruimden de kinderen enthousiast het RCL-terrein op. Met een zwerfafval bingo werd het opruimen een ware wedstrijd.

De actie

De tegelactie ‘Hier begint de zee’ in Leiderdorp is geïnitieerd door de Rotary Club Leiderdorp. Het is een internationale actie, met als doel inwoners bewust te maken van het zwerfafvalprobleem. Afval dat in een waterkolk terechtkomt, kan namelijk uiteindelijk in zee belanden.

‘’Op straat, vlak naast een put, kolk of een sloot zie je ineens iets liggen. Een opvallende stoeptegel met een pijl die wijst naar het water. “Hier begint de zee”, leest de tegel. “Niets ingooien a.u.b.”. Wat gek, er is hier midden in het dorp toch helemaal geen strand of zee? Dat zet je toch een beetje aan het denken… zou dit water dan uiteindelijk in de zee terecht komen? Misschien is het toch maar een beter idee om dat snoeppapiertje dat je in je handen hebt nog even vast te houden tot je een vuilnisbak vindt.’’ Meer informatie vind je op de website van het MEC.

Deel dit nieuwsbericht