Winnaars fotowedstijd Bijenlandschap

Er zijn veel liefhebbers op pad gegaan om een mooie bijenfoto te maken. Groene Cirkel Bijenlandschap ontving 116 prachtige foto’s. De jury beoordeelde de foto’s op technische
kwaliteit, compositie, creativiteit en de X-factor. Ariena van Gelderen won de eerste prijs. Monique Klein-Schiphorst was tweede en Sven Rodenburg derde. Groene Cirkel Bijenlandschap organiseerde de jaarlijkse fotowedstrijd voor de zevende keer.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking was op woensdagavond 29 juni in het Huis van Duurzaamheid in Alphen aan den Rijn. Laila Driessen (voorzitter van Groene Cirkel Bijenlandschap en burgemeester van gemeente Leiderdorp) en Relus Breeuwsma (wethouder van o.a. Natuur en Milieu van gemeente Alphen aan den Rijn) reikten de prijzen uit. De eerste prijs was een cadeaubon t.w.v. 60 euro. De tweede prijs een cadeaubon t.w.v. 30 euro en de derde prijs een bijenhotel.

Samen helpen we de bijen
Het gaat niet goed met de bij. Dit terwijl we niet zonder bijen kunnen. Bijen zorgen namelijk voor de bestuiving zo’n 75 procent van alle gewassen op aarde. Door samenwerking binnen Groene Cirkel Bijenlandschap is in drie jaar tijd het aantal soorten bijen met 34% toegenomen. Dit komt doordat de bijen een groter leefgebied kregen. Gelukkig kunt u ook zelf veel doen. U kunt uw tuin of uw balkon geschikt maken voor bijen en andere bestuivers. Daarmee bevordert u de biodiversiteit in uw omgeving! Kijk voor meer informatie op www.bijenlandschap.nl.

Deel dit nieuwsbericht