Winterkleding erin, zomerkleding eruit

Een aantal weken geleden liepen we nog in zomerkleding. Nu valt er regelmatig een regenbui. Ook verkleuren de eerste bladeren aan de bomen. Het is duidelijk dat de herfst is begonnen. Breng uw kleding daarom naar de textielcontainer. In dit artikel vertellen wij u meer over het inleveren van uw kleding.

Geef uw kledingstuk een tweede kans
Dit is het moment om zomerkleding op te ruimen. Een aantal kledingstukken zullen niet geschikt meer zijn om volgend voorjaar weer aan te trekken. Die broek, t-shirt, overhemd of zomerjas was al een tijdje niet meer goed. U doet uzelf geen plezier om deze kleding te bewaren voor volgend jaar. Uiteindelijk komt u over een half jaar tot dezelfde conclusie. U trekt deze kleding niet meer aan.

Stop deze kleding daarom in een Sympany textielcontainer. Hiermee geeft u het een nieuwe kans. Bijvoorbeeld als kledingstuk voor een ander. Maar ook kleding dat niet meer door een ander gedragen kan worden mag in de container. Sympany werkt namelijk met diverse partners samen. Dit om er bijvoorbeeld nieuw garen van te kunnen maken. Hiervan wordt nieuwe stof of een nieuw kledingstuk gemaakt.

Meer dan alleen kleding is welkom
Naast kleding zijn ook bedtextiel, schoenen, woontextiel en kledingaccessoires welkom. Denk bij bedtextiel aan lakens en hoezen. Woontextiel zijn bijvoorbeeld hand- en theedoeken of gordijnen. Accessoires zijn petten, tassen, riemen en dassen. Zorg dat u het textiel goed verpakt in de container stopt. Hierdoor is het beschermd tegen vuil en vocht. Textiel dat nat of vies is hoort niet in de textielcontainer. Dit hoort bij het restafval. Schoenen kunt u inleveren per paar samengebonden met de veters of een elastiek.

Bent u op zoek naar een textielcontainer?
De dichtstbijzijnde container vindt u eenvoudig op https://www.sympany.nl/

Deel dit nieuwsbericht