Woonunits voor Oekraïense vluchtelingen

CityStone, eigenaar van de Statenhof, en de gemeente Leiderdorp hebben afspraken gemaakt over zelfstandige huisvesting voor Oekraïense vluchtelingen. Vanaf 1 september zijn er 36 zelfstandige woonunits beschikbaar in de Statenhof. Hier kunnen 90 Oekraïense vluchtelingen tijdelijk wonen. De woonunits hebben allemaal een eigen keuken, badkamer en toilet. Op dit moment wonen er ongeveer 45 Oekraïense vluchtelingen bij Leiderdorpse gastgezinnen. Zij hebben voorrang bij de toewijzing van deze zelfstandige woonruimtes.

Daarnaast heeft de gemeente afspraken gemaakt met Rijnhart Wonen, voor woonruimte voor Oekraïense vluchtelingen aan de Pinksterbloem en met een aantal particuliere huiseigenaren. Hierdoor kunnen nog meer Oekraïense vluchtelingen in zelfstandige woonruimte worden gehuisvest. Met het beschikbaar komen van deze woonruimtes kan de gemeente Leiderdorp alle Oekrainse vluchtelingen huisvesten die aan haar zijn toegewezen. Leiderdorp heeft een taakstelling voor het opvangen van ongeveer 100 Oekraïense vluchtelingen.

Het uitgangspunt van de gemeente Leiderdorp bij het zoeken naar woonruimte is zorgvuldigheid en menswaardige zelfstandige opvang. Zij wilde bijvoorbeeld geen opvang in noodlocaties. Dat is nu gelukt.

Meer informatie

De gemeente organiseert binnenkort een informatieavond. Daar worden inwoners van Leiderdorp bijgepraat en kunnen zij vragen stellen. Houd daarvoor de website, Gemeente aan Huis in het Leiderdorps Weekblad en de social media kanalen van de gemeente in de gaten.

Deel dit nieuwsbericht