Wordt u Klimaatburgemeester van Leiderdorp?

Van 31 oktober tot en met 6 november organiseert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de Nationale Klimaatweek. Hiervoor zijn zij op zoek naar Nederlanders die zich inzetten voor een beter klimaat. Ook in onze gemeente zoekt het ministerie zo’n Klimaatburgemeester.

Wat doet een Klimaatburgemeester?
Een Klimaatburgemeester deelt zijn of haar verhaal met de lokale media en in hun eigen netwerk. En deze organiseert een actie tijdens de Nationale Klimaatweek om anderen in beweging te krijgen. Ook kan de Klimaatburgemeester spreken met de echte burgemeester over wat er nog moet gebeuren om in Leiderdorp de klimaatdoelen te halen. Tijdens de Nationale Klimaatweek spelen de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol. Zij moedigen de rest van Nederland aan zich ook in te zetten voor het klimaat.

Hoe doe ik mee?
Het ministerie zoekt voor zo veel mogelijk gemeenten in Nederland een Klimaatburgemeester. Iemand die zich inzet om zijn of haar CO2-uitstoot te verminderen. Dat kan een grote maatregel zijn of iets kleins. Goedkoop of duur. Iemand die bijvoorbeeld veel energie bespaart, duurzamer reist of een klimaatactie is gestart met de buren. Bent u onze Klimaatburgemeester? Of kent u iemand? Dan kan het opgeven hiervan tot en met 30 september op: www.nkw2022.nl.

Sluit u aan bij de andere Klimaatburgemeesters
Vorig jaar zetten maar liefst 142 Klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat. Zij inspireerden Nederland om bewuster om te gaan met het klimaat. Hoe eerder we met z’n allen minder CO2 uitstoten en energie besparen, hoe beter het is voor ons allemaal.

Deel dit nieuwsbericht