World Cleanup Day in Leiderdorp

Zaterdag was de internationale World Cleanup Day. Over de hele wereld gingen mensen op pad om de wereld een stukje schoner te maken. Ook in Leiderdorp gingen we hiermee aan de slag. Zo was er die dag een opruimactie van de Straatjutters en er zijn nu speciale tegels om iedereen bewust te maken van het zwerfafval probleem. Wilt u zelf iets doen tegen zwerfafval, dan kan dit natuurlijk altijd.

Opruimactie
Ondanks het weer was er een grote groep inwoners actief. Straatjutters, leden van de Rotary, medewerkers van het MEC en enkele belangstellenden gingen samen met wethouder Bob Vastenhoud op pad. Met grijpers, afvalzakken en handschoenen werden de straten rondom het gemeentehuis afgezocht op zwerfafval. “Er lag van alles. Sigarettenpeuken, los slingerend plastic, halve kattenbakken tot een broodmes aan toe. Binnen twee uur werden maar liefst 29 vuilniszakken vol troep gevuld” aldus Ans Hogenboom van de Straatjutters.

Tegel tegen zwerfafval
Voor het gemeentehuis ligt een speciale tegel om inwoners bewust te maken van het zwerfafval probleem. Afval zoals plastic hoort in de afvalbak en niet op straat. Via putten, riool en rivieren stoomt het naar zee en veroorzaakt daar de plastic soep. De ‘Hier begint de zee; Niets ingooien a.u.b.’ tegel is een initiatief van de Rotary Club. Hoogheemraadschap Rijnland en gemeente Leiderdorp steunen deze tegels. De bedoeling is dat er meer van deze tegels in Leiderdorp komen te liggen. Ook een tegel aanvragen voor uw club, vereniging, bedrijf of instelling? Dat kan via het MEC. Want samen opruimen is belangrijk, maar we stoppen het probleem pas als we zwerfafval voorkomen.

Zelf iets doen tegen zwerfafval? Dat kan!
Heeft u de World Cleanup Day actie gemist? En wilt u ook iets doen tegen zwerfafval? Dan kan dat natuurlijk het hele jaar door. Loop een rondje in uw buurt en ruim de troep op die u tegenkomt. Gaat u liever samen met anderen op pad? Meld u dan aan bij de Straatjutters. Zij gaan iedere vrijdag en zaterdag samen aan de slag.

Meer weten? Een afvalgrijper lenen? Of een tegel aanvragen voor uw buurt of club? Kijk op: www.mecleiderdorp.nl, www.goedleiderdorp.nl en www.straatjuttersLeiderdorp.nl.

Deel dit nieuwsbericht