Meedenken over opfrisser gebiedsvisie A4-zone

De wereld verandert in een hoog tempo en onze eigen leefomgeving ook. Dit zorgt ervoor dat de bestaande gebiedsvisie voor de A4-zone aan een opfrisser toe is. Voordat de gemeente hiermee aan de slag gaat, zijn wij eerst nieuwsgierig naar uw mening.

Als er veel speelt in een gebied, dan maakt de gemeente een gebiedsvisie. Een gebiedsvisie kan gezien worden als een paraplu waaronder alle plannen en projecten op het gebied van ruimtelijke ordening in een bepaald gebied vallen. Dit helpt de gemeente om met een ruime blik naar het hele gebied te kunnen kijken.

De visie in 2015

In 2015 is een gebiedsvisie gemaakt voor de A4 zone. Dit is het gebied tussen de Persant Snoepweg en de A4. In die tijd gingen wij uit van de komst van een Ikea-vestiging en waren er plannen voor een grote bioscoop en een vestiging van de Mediamarkt. Nu zijn we acht jaar verder en zien we dat deze ontwikkelingen niet van de grond zijn gekomen.

Nieuwe initiatieven

Tegelijkertijd worden er veel nieuwe ideeën en initiatieven aan de gemeente voorgelegd voor het gebied A4-zone. Daarnaast spelen er vraagstukken op het gebied van verkeer, parkeren en duurzaamheid.

Om naar al deze nieuwe ideeën en veranderingen met een brede blik te kunnen kijken, gaat de gemeente eerst op korte termijn de bestaande gebiedsvisie uit 2015 opfrissen naar een document dat past bij deze tijd. Deze vindt u op www.leiderdorp.nl/a4-zone

Denkt u mee?

We zijn daarbij nieuwsgierig hoe u als ondernemer, bewoner of gebruiker tegen dit gebied aankijkt. Hiervoor is een vragenlijst ontwikkeld. Doet u mee? U kunt de vragenlijst invullen tot en met 15 april. Deze vindt u op www.leiderdorp.nl/a4-zone.

Vervolg

De reacties worden daarna meegenomen in de vernieuwde gebiedsvisie A4-zone. Wanneer het concept hiervoor klaar is, informeren wij u opnieuw en kan iedereen nog op deze vernieuwde visie reageren.

Deel dit nieuwsbericht