Vervangen riolering

De riolering in de Kerkwijk is 60 jaar oud en moet worden vervangen. Dit maakt het mogelijk om ook het groen, de (voorbereiding voor de) energievoorziening en de biodiversiteit te verbeteren. Ook worden er boven- en ondergronds maatregelen getroffen die ervoor zorgen dat de wijk straks beter bestand is tegen de veranderingen in het klimaat.

Informatiebijeenkomst 7 maart

Op 7 maart hielden we een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst gaven we een presentatie over het schetsontwerp en de bomen. Ook gaven we een toelichting op de werkzaamheden van Liander. Naast de presentatie konden bewoners meedenken over het ontwerp. Wilt u een reactie geven? Dat kan tot 22 maart bij f.nauman@leiderdorp.nl.

Planning rioleringswerkzaamheden (voorlopig)

  • Opstellen voorlopig ontwerp maart 2024-september 2024 
  • Opstellen definitief ontwerp september 2024-november 2024 
  • Opstellen bestek en tekeningen november 2024-april 2025 
  • Aanbesteding april 2025-oktober 2025 
  • Start uitvoering november 2025 

De totale realisatie duurt ruim 2 jaar, we gaan stukje voor stukje de hele wijk door. Over dit proces krijgt u nog tijdens de informatie en per brief.

Het is een voorlopige planning. De werkelijke planning is onder andere afhankelijk van vergunningen, wetgeving over stikstof of projecten van derden.

Vernieuwing elektriciteitsnet 

Nederland groeit en verduurzaamt. We gebruiken en produceren steeds meer (duurzaam opgewekte) stroom. Ook in uw buurt komen steeds meer zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen en andere elektrische apparaten. Hierdoor ontstaan files op het elektriciteitsnet. Daardoor kan het voorkomen dat bijvoorbeeld de zonnepanelen even uitschakelen op heel zonnige dagen. Dat willen we zoveel mogelijk voorkomen. Daarom leggen we meer kabels en plaatsen extra elektriciteitshuisjes. We verzwaren het net in uw wijk in één keer. 

Wat gaan we doen?

In totaal graven we 2,5 km uit voor de kabels, plaatsen we 3 extra elektriciteitshuisjes en vervangen er 1. Aannemer Van Voskuilen voert de werkzaamheden uit. Wanneer we starten staat nog niet vast, maar we verwachten in 2024.

Kaart Kerkwijk 

Globale planning elektriciteitsnet

De planning is nog niet definitief, maar we verwachten het 3e of 4e kwartaal van 2024 te starten. 

Planning vastgesteld per 15 maart 2024

Veelgestelde vragen

Contact

Bij de omgevingsmanager kunt u terecht met vragen, opmerkingen en ideeën. Dit is Francis Nauman. Hij is bereikbaar op 06-24913043 of u stuurt een e-mail naar f.nauman@leiderdorp.nl.